Klasik makarna tariflerini unutun, bu yöntem vazgeçilmeziniz olacak

Makarna yemeden yapamayan ancak klasik tariflerden de bir hayli sıkılanlar için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde, demleme usulü mantı makarna tarifine yer verdik. İşte efsane tarifimize dair tüm ayrıntılar…

AİLE 01.07.2024, 12:05
Klasik makarna tariflerini unutun, bu yöntem vazgeçilmeziniz olacak
Makarna, birçok kişinin nerede ise her gün tüketecek kadar sevdiği bir hamur işidir. İtalya’nın en favori yemeklerinden olan makarna, farklı farklı şekillerde hazırlanabilmektedir.
Makarna, evlerde genel olarak benzer reçetelerde hazırlanmaktadır. Bu neden ile makarna yemeyi seven ancak klasik tariflerden sıkılan kişi sayısı bir hayli fazladır. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde farklı makara tarifi arayışı içerisinde olanlar için enfes bir tarife yer verdik. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!

Demleme usulü mantı makarna tarifimiz malzeme listesi itibari ile hem doyurucu hem de besleyicidir.
Demleme usulü makarna tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Demleme usulü mantı makarna tarifinin yapımına kıymayı ve rendelenmiş soğanı bir kabın içerisine alarak başlayın. Sonrasında karabiber, tuzu ve pul biberi de kaba ekleyip karışımı iyice yoğurun.
Hazırladığınız kıymalı harç ile mantı makarnaların içlerini doldurun. Tencereye, dibini kaplayacak kadar sıvı yağ ekleyin ve ardından salçaları yağda kavurun. İçlerini doldurduğunuz mantı makarnaları da tencereye alıp 5 dakika kadar kavurun. 1 bardak sıcak suyu tencereye ilave edin ve ocağın altını kısın. Bu aşamada su az gelirse ilave etmeyi ihmal etmeyin.

Pişen mantı makarnanızı 20 dakika kadar dinlendirin. Makarnanız demlenirken sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Ardından da sosun yapımına geçin. Sos için tereyağını ve sıvı yağını bir tavaya alıp üzerine de salçayı ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurduğunuz salçanın üzerine baharatları ve 4 yemek kaşığı kadar suyu ekleyin. Bir taşım kadar kaynayan sosun altını kapatın.
Demlenen makarnayı servis tabağına alın ve üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonrasında ise sosu ekleyin. Afiyet olsun!

Yukarıda malzeme listesini ve yapım aşamalarını paylaşmış olduğumuz mantı makarna tarifimiz, 2- 4 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı