Klasik tariflerden sıkılanlar dikkat, patates salatasını bir de bu sos ile deneyin

Günlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan patates salatasını bir de bizim tarifimiz ile deneyin. İşte soslu patates salatası tarifine dair ayrıntılar…

GÜNDEM 27.06.2024, 23:05
Klasik tariflerden sıkılanlar dikkat, patates salatasını bir de bu sos ile deneyin
Çay sofralarının demirbaşları arasında yer alan patates salatası, birçok kişi tarafından severek tüketilir. Genel olarak her yörede aynı şekilde yapılan patates salatası, farklı lezzetler arayan ancak bu salatadan vazgeçemeyenler tarafından da farklı farklı şekillerde yorumlanabilir.
Malzemesi bol olduğu için kişinin damak tadı doğrultusunda yorumlanmaya müsait olan patates salatası, genelde yalnızca limon, zeytinyağı ve tuz ile tatlandırılır. Bazı kişilerin salatanın sosunda nar ekşisi tercih ettiği de bilinir.
Hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından tüketilen patates salatası için farklı bir tarif arayanlar için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde, salatanın lezzetini artıracak özel bir sosa yer verdik. İşte ayrıntılar…

Soslu patates salatası tarifimiz, patates salatası yemeden duyamayan pek çok kişinin gözde tarifleri arasına girecek.
Soslu patates salatası tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
·         5 tane orta boy patates, 2 tane orta boy soğan, 3 tane havuç, 1 tane kapya biber, bir tutam maydanoz, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay bardağı mısır, 4- 5 tane kornişon turşu.
·         1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı hardal, 3 yemek kaşığı mayonez, 1,5 su bardağı yoğurt (sulu olmayacak).

Soslu patates salatasının yapımına patatesleri soyup yıkayarak başlayın. Hazırladığınız patatesleri arzu ettiğiniz boyutlarda doğrayarak bir tencerenin içerisine alın. Tencereye patateslerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve ocağın altını yakın. Haşlanan patatesleri süzün ve bir kenara alın.
Soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayın ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile hafif soteleyin. Kapya biberleri ince ince doğradıktan sonra soğanların üzerine ilave edin. Son olarak rendelediğiniz havuçları da diğer sebzeler ile birlikte soteleyin. Kornişon turşularını küçük küçük doğrayın, maydanozu ise ince ince kıyın.
Sos için vermiş olduğumuz tüm malzemeleri bir kasede çırpın. Derin bir kabın içerisine patatesleri, sotelediğiniz sebzeleri ve sosu alıp karıştırın. Patates salatasını bir süre beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Soslu patates salatası tarifimiz 6- 8 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı