Koltuktaki lekeleri çıkarmanın sırrı burada! Sadece birkaç dakika içerisinde ilk günkü haline geri dönüyor

Temizlemesi zor alanlardan biri olan koltukları ilk günkü haline döndürecek birçok temizlik malzemesi bulunuyor. Peki koltuk temizliği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte koltuk temizliğinin püf noktaları…

AİLE 08.09.2024, 12:20
1
Koltuktaki lekeleri çıkarmanın sırrı burada! Sadece birkaç dakika içerisinde ilk günkü haline geri dönüyor
Yıkaması zor ev ürünlerinden biri olduğu için temizliği korkutan koltuklar, gün içerisinde saatlerce üzerinde oturduğumuz hatta üzerinde bir şeyler yiyip içtiğimiz için sıklıkla lekelenin ve kirlenen ürünler arasında başı çekiyor. Ancak büyük ürün olduğu için genelde temizlemek yerine yıkamacıya vermeyi tercih ettiğimiz koltuklarda temizlik yapmak genellikle kabus olarak adlandırılıyor. Oysaki lekeleri hiç para ödemeden çıkarmak isteyenlerdenseniz, bu püf noktalara hakim olmanız yeterli oluyor. Üstelik bu püf noktalar, koltukları ilk günkü kadar temiz yapmaya da yarıyor. Peki koltuk temizliği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte koltuk temizliğinin püf noktaları…
İyi bir temizleyici olduğu bilinen, evde doğal temizlik denince de akla gelen ilk ürünlerden olan beyaz sabun, koltuk temizliğinde de son derece işe yarıyor. Lekeli koltukları temizleyen, koltukları parlatan ve koltuklardaki ter lekesi başta olmak üzere birçok lekeyi hemencecik yok eden beyaz sabun, koltukları ilk günkü haline geri döndürebiliyor. Beyaz sabunla koltuk temizliği yapmak için sadece ılık su içerisine beyaz sabunu ıslayarak bir temizlik suyu hazırlamak ve bu temizlik suyuyla koltuğun her yerini silmek yeterli oluyor.
Doğal temizlik denince akla gelen bir diğer ürün olan karbonat, özellikle koltuk temizliğinde mucizeler yaratacak malzemelerin başında geliyor. Karbonat ile koltuk temizliği yapmak için; iki bardak sıcak suya bir yemek kaşığı karbonat ekledikten sonra beş yemek kaşığı sirke ilave ederek bir karışım hazırlamanız gerekiyor. Bu karışım ile koltuklarınızı silip, lekelerden arındırmanız mümkün olduğu gibi aynı zamanda koltuklar üzerinde oluşabilecek bakterilerin de önüne geçmeniz mümkün oluyor.
Söz konusu koltuklardaki lekeleri yok etmek ve koltuklarda tam bir hijyen sağlamak ise, kesinlikle beyaz sabun kadar işe yarayan arap sabunu da kullanabilirsiniz. Bu nedenle aynı beyaz sabunla temizlikte olduğu gibi bir miktar sıcak ya da ılık suya bir kalıp arap sabunu ekleyerek hazırlayacağınız temizlik suyu ile koltukları temizleyebilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı