Kömür yardımı alan doğalgaz yardımı alabilir mi?

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımlar farklı birçok kalemi kapsamaktadır. Bunlar arasında barınma, yiyecek ve giyecek olduğu gibi ısınma da yer alıyor. Peki kimler ısınma desteklerinden yararlanabilir?

EKONOMİ 13.10.2024, 17:00
3
Kömür yardımı alan doğalgaz yardımı alabilir mi?
Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Barınma, yiyecek, giyecek, sağlık ve istihdam gibi farklı birçok kalemde destek ödemesi yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine ısınma konusunda da destek vermeye devam ediyor. Başvuru yapan bireylerin ihtiyaçlarına göre ısınma yardımları doğalgaz desteği ya da kömür desteği olacak şekilde yapılmaktadır. Her iki desteğin de kendine göre belli başlı şartları bulunur. Bireylerin ilgili destekten yararlanması için ilk olarak devlet tarafından belirlene şartları yerine getirmesi ve ilgili kurumlara başvuru yapması gerekir.

Kış ayları yavaş yavaş yaklaşırken birçok kişi doğalgaz destek ödememelerinin 2024 yılı için ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Doğalgaz desteği için belirlenen tutalar, her yıl asgari ücret zammına göre revize edilmektedir. Bu yıl için belirlenen doğalgaz desteği ise bin beş yüz lira ile üç bin beş yüz lira arasında değişmektedir. Doğalgaz destek ödemeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da sekiz ay boyunca verilecektir.

2024 yılında doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, bu desteği alabilmek için nasıl başvuru yapacaklarını araştırmaya başladı. Yaz aylarının sonlarına gelindiği şu günlerde birçok kişi kış ayını maddi olarak daha rahat geçirebilmek için doğalgaz desteğinden yararlanmak istiyor. Gerekli şartları karşılayan vatandaşlar, e-devlet sistemi üzerinden başvurularını yapabilmektedir. E-devlet platformuna giriş yapıldıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ sayfasında giriş yapılarak, kolay bir şekilde doğalgaz desteği başvurunda bulunulabilir.

Milyonlarca kişinin başvuru yaptığı doğalgaz yardımı ödemeleri, belli başlı şartları karşılayan vatandaşlara verilmektedir. Sekiz ay boyunca düzenli olarak hak sahiplerine yapılan doğalgaz ödemelerinden yararlanmak için yerine getirilmesi gereken şartlar şu şekilde sıralanmaktadır;

Yukarıda yer alan bu şartları karşılayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, doğalgaz desteği için e-devlet platformu üzerinden başvurularını yapabilir. Bu kişilerin aynı zamanda kömür yardımı alması halinde ise mevcut yardımın kesilmesi gündeme gelir. Vatandaşlar evlerindeki ısınma tesisatına göre sadece bir kalem ödemeden yararlanma hakkına sahiptir.

Ülkemizin birçok yerine hali hazırda doğalgaz alt yapısı yer almamaktadır. Bu da vatandaşların evlerinde soba yardımı ile ısınmasını zorunlu kılmaktadır. Bu kişiler, soğuk kış günlerinde ısınma ihtiyaçlarının karşılayabilmek için kömür desteğine başvuru yaparak, maddi olarak devlet tarafından verilen yardımlardan yararlanabilmektedir. Ancak bu destekten yararlanılması için de yine belli şartların yerine getirilmiş olması gerekir. Kömür yardımından yararlanmak isteyen kişiler, ikametgahının bulunduğu il ya da ilçedeki SYD Vakfına gitmelidir. Burada Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi ibraz edilerek başvuru yapılmaktadır. Kömür yardımında kişilere verilecek miktar, il ve ilçelere göre değişiklik göstermektedir. Bu miktar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Ekim 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:41
Öğle 12:29
İkindi 15:36
Akşam 18:07
Yatsı 19:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı