"Kongre ile ilgili yol haritası önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşılacak"

 Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5’te katıldığı Gündem Türkiye programında Mustafa Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

SİYASET 31.07.2024, 05:20
2
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5'te ekrana gelen Gündem Türkiye programında Mustafa Yılmaz'ın konuğu oldu. Karamollaoğlu, ülke gündemine ve Saadet Partisi'nde devam eden kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, sağlık sorunlarını hatırlatarak, “Kongre öncesi geçici süre bir arkadaşımıza genel başkanlık görevini devredeceğim. Önümüzdeki hafta nasıl bir yol izleyeceğimizi kamuoyuna duyuracağız” dedi.
Karamollaoğlu, başta partisinin önümüzdeki aylarda gerçekleştireceği kongre süreci olmak üzere ekonomik değerlendirmeler ve Türkiye’nin dış politikası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ertelenen Saadet Partisi Kongresi ile ilgili konuşan Karamollaoğlu, kendisinin rahatsızlığını hatırlatarak, “Geçici bir süre kongre öncesi bir arkadaşımıza genel başkanlık görevini devredeceğim. Ben kongreyi erkene alalım demiştim ama bazı sebeplerden dolayı birtakım sıkıntılar doğar diye endişeye kapıldığım için normal zamanına çekelim dedik. Ama benim rahatsızlığım geçmiş değil. Önümüzdeki hafta yoğun birtakım görüşmelerimiz olacak. Önümüzdeki hafta başında da nasıl bir yol izleyeceğimizi kamuoyuna duyuracağız” dedi.

Belediye başkanlıklarına yönelik sürdürülen SGK borçları tartışmasına değinen Karamollaoğlu, iktidarın bir cezalandırma politikası izlediğini ifade ederek, “Bazı yaklaşımları ve bazı ifadelerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir taraf olarak meselelere yaklaşabileceğini düşünmüştük. Ama bunlar şunu gösterdi, hayır ben ne pahasına olursa olsun benimle aynı partiden olmayanların tepesine biner, onları ezerim. Bu neyi gösterir biliyor musun? Sadece mazlumların daha da mazlum olduğu gerçeğini ortaya koyar. Siz halkı cezalandırma yoluna gidiyorsunuz. Bu doğru bir yaklaşım değil. Ben iktidardayım, millete hizmet edebilmek için size bağlı olan kurumlar var, bunlar vasıtasıyla bir de şehirlerde yaşayan insanların günlük yaşantılarını etkileyen belediyeler var. Belediyelerin bir kısmını kaybettin. Şimdi bana oy vermeyip de bunlara oy verenlerin canına okuyacağım, diyor. Zannediyor ki belediye başkanını cezalandıracak. Sen belediye başkanını değil oradaki vatandaşı cezalandırıyorsun. Oradaki vatandaşın tepkisi çok ağır olur. Düne kadar yapmadığını bugün neden yapıyorsun?” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs ile ilgili de açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, iktidarın Kıbrıs politikasının yanlış olduğunu ifade ederek, “Bundan 10 sene bile olmadı neredeyse AK Parti Kıbrıs’ı terk etme kararındaydı. Referandum yapıldı Allah’tan Rumlar hayır dedi. Bundan dolayı bugün ki hale geldik. Yoksa hükümetin kararlılığından değil, hükümetin zikzaklarından. Şimdi Kıbrıs’a sahip çıkacaksın. Çıkın kim sizin elinizi tutuyor? Bugün fiilen Kıbrıs’ı güçlendirecek adım atmıyorlar saray yapıyorlar yine. Şu anda atılması icap eden adımlar daha kesin olmak mecburiyetinde. Ben bugüne kadar izlenen politikanın yanlış olduğu kanaatindeyim özellikle de şimdi Kıbrıs'ta toprak satışları felaket. Kim giderse gitsin toprak satılıyor böyle şey olur mu? Esas olan buna karşı tedbir alabilmektir. Siz bir taraftan Kıbrıs’a sahip çıkacakmış gibi bir tavır sergileyeceksiniz ama fiilen Kıbrıs’ın birilerine peşkeş çekilmesine susacaksınız” diye konuştu.

Geçmişte Yunanistan’a verilen 12 adalar konusu ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, iktidarın 12 adalar konusunun tekrar gündeme alınması gerektiğini ifade ederek, “Biz Ege'den vazgeçmiş görünüyoruz. Hiçbir yerde iddiamız yok. Şahsen şu kanaatteyim 12 adalar konusu bile şu an müzakere konusu yapılabilmeli. 12 adaları biz geçmişte nasıl verdik Yunanistan'a? 12 adalar konusunu gündeme almalıyız. Nüfusun büyük kısmı Türk vatandaşıydı. Adalar geçmişte benim kanaatime göre müzakerelerde bizim zafiyetimizden dolayı terk edildi” dedi.

İktidarın İsrail ve BOP ile ilgili sessizliğine değinen Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Bugün Büyük Orta Doğu Projesi geçerli mi, değil mi? Tayyip Bey bir kere açıklama yapmadı. Büyük Orta Doğu Projesi’nin neticesidir bugün yaşadıklarımız. Suriye’de yaşananlar, Irak’ta yaşadıklarımız. Irak’ta 1,5 milyon 2 milyon Müslüman katledildi. Binlerce cami yıkıldı. Suriye’de milyonlarca insan birbirlerinden koptu. Hepsi yanlış bir adımdan. Tekrar soruyorum Sayın Erdoğan’a; BOP devam ediyor mu, etmiyor mu?” ifadelerini kullandı. İktidarın atacağı adımlara yönelik çağrıda bulunan Karamollaoğlu, “Biz burada fazla ileriye gitmeden net bir tavır bekliyoruz. İsrail ile münasebetleri kesin Gazze katliamını durdurun. BOP’u da tanımıyoruz deyin” dedi.

Erbakan’ın 1996’daki iktidar dönemini hatırlatan Karamollaoğlu, o dönem atılan adımlara dikkat çekerek, “Bunu bizden başka hatırlatan yok. Erbakan Hoca 1996'da iktidara geldiği zaman yüzde 130 zammı verdi enflasyon düştü artmadı. Bağ-Kur’lular yüzde 1000’e varan zam aldılar. Bunu bir kere görmemiz gerek. Dış politikada atılan önemli adımlardan biri ise Türkiye D-8’leri kurmuştur, şimdi D-8'ler yeniden harekete geçirilmelidir. Doğrudan doğruya D-8’ler harekete geçsin İsrail ne yapacağını şaşırır. İslam ülkelerine ciddi manada önderlik edecek ülke Türkiye’dir. Bu yüzden Türkiye İslam âlemine önderlik yapmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı