Kooperatif mağdurları TBMM gündeminde

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Kayseri’deki kooperatif mağdurlarını gündeme getirdi.

SİYASET 24.07.2024, 04:35
2
Kooperatif mağdurları TBMM gündeminde

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nun yoğun çalışma temposu devam ediyor. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan da Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Kayseri’deki kooperatif mağdurlarını gündeme getirdi. Başta Kayseri olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde kooperatif mağduru olan vatandaşlar evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Atılan yanlış adımlar nedeniyle sorunun tırmandığını belirten Mahmut Arıkan, geçmişte konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Vekili’nin kendisine karşı Kayseri’de protesto eylemi gerçekleştirildiğini ve bunun medyada büyük yer bulduğunu ifade etti. Yaşanılan sıkıntıların sadece Kayseri’de değil diğer şehirlere de sıçradığı görülürken kooperatif mağdurlarından canlarına kıyan vatandaşlarımız olduğu biliniyor.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Türkiye’deki mağdur gruplara vurgu yaparak, “Kooperatif mağdurlarının bugün tapuları var ama evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyalar. İlgili bakanlığın 2004-2005 yıllarında ana sözleşmeyi değiştirme onayına ve değişikliğe binaen bu kooperatif mağdurları gitti, kesin maliyet bedellerini ödedi, tapularını aldılar. İki yıl önce Kooperatifler Kanunu’na geçici bir madde eklendi, ilgili geçici madde Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi ve madde yasadan tekrar çıkarıldı. Şimdi, bu uygulamalardan sonra mağduriyetin çözülmesi beklenir ama öyle olmadı. Hukuksuzca yapılan uygulamalar nedeniyle kooperatif mağdurları tekrar tekrar aidat ödemek zorunda, kira ödemek zorunda, ara ödeme yapmak zorunda kaldılar” ifadelerini kullandı.

Yönetimsel krizin vatandaşların mallarına el koymaya hatta canlarına kıymaya kadar gittiğini belirten Arıkan, “Kesin maliyetleri ödeyen vatandaşlarımızın evlerine, araçlarına, arabalarına hacizler konuldu, hatta bir kısmının evleri satışa çıkarıldı, aileler dağıldı. Üyelerin içinde maalesef intihara kalkışanlar dahi oldu” ifadelerini kullandı. Problemin çözümünün Meclis'te olduğuna değinen Arıkan, “Şimdi, bizim görevimiz sağlıklı bir çalışmayla kalıcı bir yasa çıkararak bu insanların problemlerini çözmek olmalıdır. Bu çözümün adresi de burası, Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. 5 bine yakın aile kooperatif mağduru olarak bugün mücadelelerini vermekteler. Değerli milletvekilleri, ayrıca, Kayseri’de yaşanan bu kriz hızlı bir şekilde diğer şehirlere de sıçramaktadır; şu anda Sivas’ta ve Kocaeli'de de bu mağdurların sayısı hızlı bir şekilde artmakta. İktidar partisini Anayasa Mahkemesi’nden dönen bu uygulamayı kaldırmaya ve mağduriyetleri çözmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı