KOSGEB eğitimi ne kadar sürüyor?

KOSGEB eğitimi nedir, kimlere verilir? KOSGEB eğitimi ne kadar sürer? İşte KOSGEB eğitim sürecine dair merak edilen tüm detaylar…

EKONOMİ 15.09.2024, 16:45
1
KOSGEB eğitimi ne kadar sürüyor?
Günümüzde girişimcileri destekleyen pek çok kurum ve kuruluş vardır. Söz konusu girişimci destekçi kurumların başında ise şüphesiz ki KOSGEB gelmektedir.
KOSGEB, farklı alanlarda belirli harcamalar yaparak tüketicilere mal ya da hizmet sunan girişimcilere birçok başlık altında destek vermektedir. Ancak KOSGEB’in ilgili desteklerinden yararlanmak isteyen kişilerin çeşitli eğitimlere katılmaları gerekmektedir. Söz konusu eğitim sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan kişiler, girişimci belgesi almaya hak kazanır. Peki, KOSGEB girişimcilik belgesi nedir, ne işe yara? KOSGEB girişimcilik belgesi nereden, nasıl alınır? İşte konuya dair ayrıntılar…

KOSGEB’in geri ödemeli veyahut da hibe desteklerinden yararlanmak isteyen kişilerin girişimcilik belgesine sahip olmaları gerekmektedir.
KOSGEB tarafından düzenlenen eğitim programını başarılı bir şekilde tamamlayanlar, söz konusu belgeyi almaya hak kazanırlar.
KOSGEB girişimcilik belgesine sahip olan kişiler, yeni bir iş kurarken kurumdan destek alabilirler. Sertifikalandırılan KOSGEB girişimcilik eğitimleri ise şu şekilde sıralanabilir:

KOSGEB desteklerine ihtiyaç duyan bu neden ile de girişimcilik belgesi almak isteyen birçok kişi, başvuru sürecine dair bilgi edinmeye çalışmaktadır.
KOSGEB tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili girişimcilik belgesi için öncelikle internet üzerinden başvuru oluşturulması gerekmektedir.
KOSGEB’in resmi web sitesi üzerinden e- Devlet hesabı ile sertifika başvurusu yapılabilmektedir. İlk kez eğitim alacak olanların ‘Geleneksel
Girişimcilik Eğitimi’ başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Bu eğitimi tamamlamış olan girişimciler ise İleri Girişimcilik Eğitimi için başvuru oluşturmalılardır.
KOSGEB eğitim başvurusunun ardından ilgili eğitimler tek tek görüntülenecektir. Söz konusu eğitimlerin tamamlanmasının ardından girişimci adına sertifika düzenlenecektir. İlgili girişimcilik sertifikası, e- Devlet sistemi üzerinden online olarak görüntülenebilecektir.

KOSGEB girişimcilik belgesini alarak kurumun desteklerinden yararlanmak isteyen kişilerin bazı şartları sağlamaları gerekmektedir. Söz konusu KOSGEB girişimcilik belgesi alma şartları ise şu şekilde kayda geçmiştir:

KOSGEB desteklerinden yararlanabilmek adına girişimcilik eğitimi almak isteyen pek çok kişi, söz konusu eğitimin ne kadar sürdüğünü merak etmektedir.
KOSGEB tarafından yapılan açıklamaya göre ücretsiz olarak verilen girişimcilik eğitimi yaklaşık olarak 70 saat sürmektedir. Örgün eğitim süresi boyunca 56 saat ve üzeri sürelerde girişimcilik dersi almış olan kişiler, ek bir eğitim almadan kurumdan girişimcilik belgelerini talep edebilmektelerdir.

Birçok kişi KOSGEB girişimcilik eğitimini duymuş olsa da bu eğitim programı hakkında pek bilgiye sahip değildir. Özellikle eğitimin ücretli olduğunu düşünen birçok kişi bulunmaktadır.
Öncelikle bilinmesi gerekir ki KOSGEB girişimcilik eğitimleri için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Eğitimler kurumun web sayfası üzerinden online olarak verilmektedir. Sertifika programının eğitim süreci boyunca girişimcilik ile ilgili olarak detaylı bir bilgilendirme yapılmaktadır. Katılımcı, iş planı oluşturma ve başvuru süreçlerine dair bilgi sahibi olabilmektedir.
KOSGEB girişimcilik eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayıp girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan kişiler, kurumun girişimci desteklerinden yararlanma hakkına sahiplerdir. Yanı sıra bu kişiler kurumun geri ödemesiz olarak sağladığı hibe desteklerinden de yararlanabilmektelerdir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:57
Güneş 06:17
Öğle 12:37
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:03
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı