Kredi kartı olanlar yandı! Bu seferde kademeli vergilendirme geliyor

Geçtiğimiz gün gündeme gelen 100 bin TL limiti olan kredi kartlarından 750 TL vergi alınmasını öngören yasa teklifinin geri çekilmesinden sonra bu seferde kademeli vergilendirme sistemi ortaya atıldı.

EKONOMİ 17.10.2024, 09:15
1
Kredi kartı olanlar yandı! Bu seferde kademeli vergilendirme geliyor
Hükümet yetkileri tarafından gerçekleştirilen toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bulundu. Yapılan bu toplantıda , Bakan Şimşek mevcut ekonomi politikasını hakkında bilgi vererek milletvekillerinin sorularını cevapladı.
Milletvekilleri, vatandaşların vergilendirme konusunda adalet arayışında oldukları ve fiyat artışlarının devam ettiğine dair şikayetlerini ilettiler. Şimşek, düşük gelirlerden az, yüksek gelirlerden çok vergi alınması için çalışmaların aktardı.

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na ek kaynak sağlamak amacıyla düşünülen savunma payı ile ilgili yeni bir formül üzerinde duruldu. Milletvekilleri, alınacak payın belirlenmesinde daha yüksek kredi limiti kriterleri önerdi. Önümüzdeki günlerde vatandaşın bilinçlendirilmesi amacıyla yeni bir çalışma başlatılacağı öne aktarıldı. Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na (SSDF) ek kaynak sağlamak için, kredi kartı limiti 100 bin lira ve üstü olan vatandaşlardan alınması düşünülen 750 TL'lik pay da toplantıda gündeme geldiği iddia edildi.

Bakan Şimşek, brüt rezervlerin 156 milyar doları, swap hariç net rezervlerin ise 34 milyar doları aştığını vurguladı. Ekonomi politikaları sayesinde cari açığın önemli ölçüde gerilediğini ve enflasyonda kalıcı bir düşüş beklediklerini açıkladı. Ayrıca, yeşil ve dijital dönüşüme yönelik reformların öncelikli olacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: Türkiye Gazetesi
Hükümet yetkilileri ise “Böyle bir şeyi neden teklif ettik? Neden erteledik? Olmayan bir paradan pay alınabilir mi?", "100 bin limiti olan vatandaştan 750 lira alınmasındansa, 1 milyon limiti olan vatandaştan 10 bin lira alınsın ya da kademeli pay alınsın" gibi sorular ve önerilerde bulunulduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Ekim 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:41
Öğle 12:29
İkindi 15:36
Akşam 18:07
Yatsı 19:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı