Kritik rakam bu kez Selçuk Geçer’den! Dolarda o banda dikkat!

Ünlü ekonomistlerden biri olan Selçuk Geçer, dolara ilişkin konuştu. Özellikle baskıya dikkat çeken Geçer, kritik rakamı açıkladı. Peki dolarda gidişat nasıl? İşte Selçuk Geçer’in değerlendirmeleri…

EKONOMİ 31.08.2024, 12:20
Kritik rakam bu kez Selçuk Geçer’den! Dolarda o banda dikkat!
Türkiye’de bir süredir yatay hareketliliğe sahip oluşuyla yatırımcıların gündemi haline gelmiş olan döviz kuru, özellikle sene sonu yaklaşırken daha çok merak ediliyor. Dolara ilişkin vermiş olduğu rakamlar ile sıkça konuşulan isimlerden biri olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise, doları konuşmaya devam ediyor. Gözlerin eylül ayına döndüğü piyasalarda neler olup biteceğini değerlendirmeyi sürdüren Selçuk Geçer, özellikle dolara ilişkin kritik bir rakam vermiş bulunuyor. Öte yandan Selçuk Geçer, dolardaki baskıya da dikkat çekiyor. Peki dolarda gidişat nasıl? İşte Selçuk Geçer’in değerlendirmeleri…

Bir süredir 33 TL bandının çeşitli basamaklarında seyreden dolar kuru, geçtiğimiz hafta ABD’den gelen son verilerle yükselişe geçmiş ve 34 TL bandına yerleşmişti. Sağladığı bu yükseltiyi devam eden dolar kuru, Kapalıçarşı'da bugün 34,10 TL’den işlem görmeye başladı. Diğer döviz kurları olan; Euro 37,97 TL’den, İngiliz Sterlini 44,93 TL’den, İsviçre Frangı ise 40,16 TL’den işlem görerek güne başladı. Bu rakamların ardından Selçuk Geçer’den dolar değerlendirmesi geldi.

Piyasaların beklemeye başladığı rakamlar, bu kez Euro Bölgesi’nden. Cuma günü açıklanacak Euro Bölgesi enflasyon rakamlarına kilitlenmiş olan piyasaların nasıl bir gidişata sahip olacağına ilişkin uzmanlar arasında şimdiden tartışma başladı. Birçok uzman, cuma günü gelecek yeni rakamların ardından Euro'nun yeniden değer kazanmasını beklerken, bu artışın diğer döviz kurlarına da sıçrayabileceğini düşünüyor. Selçuk Geçer’in gündeminde ise, Euro değil, dolar bulunuyor.

Piyasa değerlendirmeleri ile dikkat çekmeye devam eden ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son açıklamasında da dolara ilişkin görüşlerine yer verdi. Doların piyasadaki gerçek değerinin 60 TL üzerinde olduğunu daha önce bildirmiş olan Selçuk Geçer, bu iddiasını yeniledi. Reelde mevcut kurun neden bu seviyede olmadığına da açıklama getiren ünlü ekonomist, “Kur üzerindeki baskı devam eder ve yabancılar yüksek faiz almak için baskı uygularsa dolar 34 lirada kalmayı sürdürür” dedi. Ancak Selçuk Geçer, bu baskının piyasalar için sakıncalı olduğunu söylüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Eylül 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:14
Öğle 12:39
İkindi 16:09
Akşam 18:54
Yatsı 20:09
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı