Kulis: Geri sayım başladı! Kabinede bir çok isim değişecek...

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin görevlerinden ayrılmasının ardından iktidar partisinde kabine değişikliğinin ilk adımının tamamlandığı ve başka isimlerinden görevinden affını isteyeceği iddiası gündeme geldi.

GÜNDEM 03.07.2024, 08:05
Kulis: Geri sayım başladı! Kabinede bir çok isim değişecek...
Ekonomik kriz vatandaşın belini bükerken iktidar partisi oy kaybetmeye devam ediyor.
22 yıldır iktidarda bulunan AKP, 31 Martta gerçekleştirilen yerel seçimlerde ilk defa ikinci parti olarak sandıkta çıktı. Uzun zamandır kazandığı illerde ilk kez kaybeden iktidar partisinde şimdi ise kabine değişikliği gündeme geldi.
Geçtiğimiz günlerde görevden affını istediği iddia edilen  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin görevi bırakmasının ardından kamuoyunda "kabine değişikliği olacak mı?" sorusu bir nebzede olsa yanıt bulmuş oldu.
Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, kulislerde bu iki bakan değişikliğinin ilk adım olduğu, Asıl değişimin kısa süre içinde olmasa da AKP’nin kongre takvimi kapsamında gündeme gelebileceği konuşuluyor.
Sağlık sistemine ilişkin son bir yıldır yaşanan sıkıntılar, randevu probleminin bir türlü çözülememesi, bu konudaki sıkıntıların yerel seçim sonuçlarında da etkili olduğu tespiti, Koca’nın bakanlığı bırakmasındaki en önemli neden olarak görülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, katıldığı bazı toplantılarda da hastane randevuları sebebiyle tartışmalar yaşanmıştı.
Bundan sonraki süreç çerçevesinde kabinede ne gibi değişikliklerin yapılıp, yapılmayacağı ise merak ediliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı