Kurbanlık alacaklar dikkat! Kurban satışlarında İBAN ile ödeme dönemi başladı

Ankara'da kurban pazarında satılan kurbanlıkların ücretleri İBAN yoluyla talep ediliyor. Bu uygulamanın temel amacı ise kurban satışlarında büyük oranda sahte para verilmesine bağlanıyor.

EKONOMİ 12.06.2024, 14:50
1
Kurbanlık alacaklar dikkat! Kurban satışlarında İBAN ile ödeme dönemi başladı
Türkiye'nin birçok bölgesinden Ankara'ya hayvan pazarına gelen üreticiler kurbanlıklarını satışa çıkarttı. Bu kurbanlıkların satış fiyatı ise Büyükbaşların 60  ila 240 bin, küçükbaşların ise 7 ila 25 bin liradan satılıyor. 
Kurban pazarında satış yapan satıcılardan biri olan Besici Sedat Yayla, Kırşehir'den getirdiği 75 hayvanın 60'ını sattığını açıkladı. Yayla yaptığı açıklamada Hayvan satış bedellerinin nakitten ziyade İBAN üzerinden talep edildiğini aktardı.
Yayla, "Onlar da 'IBAN'dan başımıza bir iş gelir.' diyor. Ama biz de burada sahte para olduğundan dolayı 'IBAN'dan gönderin, kurban bedeli yazın, bir şey olmaz.' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara'ya kurbanlık satmaya gelen üreticiler kurban pazarındaki sorunlar ve maliyetler hakkında kritik açıklamalarda bulundu. 
Üretici İsa Danacı da Çubuk'tan geldiğini, her sene kurban satışının iyi olduğunu ancak bu yıl biraz durgun geçtiğini belirtti. 

Hayvan üreticisi Ercan Gülle, çadırdaki 28 hayvandan 8'ini sattığını aktardı.
Vatandaşların kurbanlık almak için henüz beklediğini ifade eden Gülle, hafta sonu pazarın daha yoğun olacağını belirtti. Gülle, kurban bedelinin IBAN üzerinden gönderilmesinin, sahte parayla dolandırıcılığa karşı kendileri için iyi olduğunu vurguladı.
Danacı, "Kurbanlıklarımızı Ankara halkı için getirdik. Onlar için buradayız. Şu aşamada bizim 100'e yakın satışımız var ama bekliyoruz" dedi.
Kurbanlıkların belli bir değeri ve emeği olduğunu dile getiren Danacı, "Girdi maliyetleri yüksek. Dolayısıyla buradaki masraflarımız, bakıcı arkadaşlarımızın masrafları eklendiğinde bir kasap ücreti gibi olmuyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:13
Öğle 12:46
İkindi 16:37
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı