Kurdele çiçeği bakımı, özellikleri, anlamı

Kurdele çiçeği, narin ve uzun yaprakları ile dikkat çekmeyi başarmış bir çiçektir. İşte Kurdele çiçeği hakkında merak edilenler ve değişik bilgiler…

AİLE 15.06.2024, 11:20
Kurdele çiçeği bakımı, özellikleri, anlamı
Kurdele çiçeği, çiçek türleri arasından en ilginç görünüme sahip olan çiçeklerden bir tanesidir. Bu yüzden bu çiçek, birçok alanda dekoratif amaçlarla kullanılmaktadır. Siz de Kurdele çiçeğini beğeniyor ve bu çiçeğe bakmak istiyorsanız bu çiçek hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Kurdele çiçeğine bakacak kişilerin şunları bilmeleri gerekir:

Kurdele çiçeği, çok sık sulanmaya ihtiyaç duymayan bir bitkidir. Kurdele çiçeğinin çok sık sulanmaya ihtiyaç duymamasının ana sebebi, yumru köklerine sahip olmasıdır. Yumru kökleri, suyun depolanmasını sağlar. Bu yüzden Kurdele çiçeğini yaz aylarında haftada 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere sulamak yeterli olacaktır.

Kurdele çiçeği de birçok bitki gibi güneş ışığına hem direkt olarak maruz kalmayı hem de güneş ışığından uzak kalmayı sevmez. Bu bilgi göz önüne alındığında Kurdele çiçeğini yarı gölgeli bir alanda bulundurmak, mantıklı bir hareket olacaktır.

Kurdele çiçeği, sıcaklık 12 derece değerinin altında düştüğü zaman ölebilecek kadar hassas bir çiçektir. Bu yüzden Kurdele çiçeğine bakacağınız alanın en azından 12 dereceden daha yüksek bir sıcaklığa sahip olduğundan emin olmalısınız.

Kurdele çiçeği için ideal toprak, humuslu ve lifli topraklardır. Bu topraklar haricindeki kalitesiz topraklar, sağlıklı ve yetişmiş olan bir Kurdele çiçeğinin bile ölmesine yol açabilir.

Kurdele çiçeğinin sahip olduğu özellikler başlıca şunlardır:

Kurdele çiçeğinin anlamı, yaygın bir inanışa göre sevgidir. Kurdele çiçeği, partner ya da ömürlük bir dost gibi hayatınızda kalıcı olabilecek kişilere duyacağınız sevginin sembolü olarak kabul edilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:14
Öğle 12:46
İkindi 16:37
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı