Labne peynire dünya para vermeye son, 5 dakika içerisinde hazırlayabilirsiniz

Labne peynir, özellikle çocuklar tarafından severek tüketilen peynirler arasında yer almaktadır. Peki, evde labne peyniri yapılabilir mi? İşte basit ama etkili yöntemler…

AİLE 29.06.2024, 13:10
1
Labne peynire dünya para vermeye son, 5 dakika içerisinde hazırlayabilirsiniz
Peynir, insan sağlığı açısından son derece yararlı olan bir süt ürünüdür. Hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde birçok çeşidi bulunan peynir, uzmanların tavsiyelerine de sık sık konu olmaktadır.Peynir tüketiminin küçük- büyük fark etmeksizin her yaş grubu tarafından bir alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini savunan uzmanlar, bu besinin hem kemik hem de diş sağlığını desteklediğini belirtti.

Peynirin faydaları sık sık gündeme gelmeye devam ederken bu esnada kendi peynirini kendisi yapmak isteyen kişi sayısında da artış gözlenmeye başlandı. Özellikle küçük çocukları olan ve buna bağlı olarak da onlara doğal ürünler yedirmek isteyen pek çok ebeveyn, arama motorları üzerinden peynir yapımına dair sorgulamalarını hızlandırdı.Son dönemlerde yapımına dair sorgulamalarda bulunulan peynir çeşitlerinden birinin de labne peyniri olduğu görüldü. Peki, labne peyniri evde yapılabilir mi? Labne peyniri yapımının püf noktaları neler? İşte konuya dair merak edilenler…

Kahvaltıda tüketilen yanı sıra tatlılarda ve farklı tariflerde de sık sık kullanılan labne peyniri, yapımı bakımından birçok peynir türüne göre son derece basittir.Labne peyniri için süt ve yağlı peynire ihtiyaç duyulmaktadır. 1 kilo süt için 20 gram yağlı peynir kullanılması yeterlidir.

Labne peyniri tarifinin hazırlığına sütü kaynatarak başlayın. Kaynayan sütün üzerini bir bez ile örtün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.Yağlı peynirin üzerine ılıyan sütten bir kepçe ilave edin ve karışımı pürüzsüz bir kıvam elde eden kadar iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığına gelen sütün içerisine ekleyin ve karıştırın.
Bir bezin içerisine aktardığınız karışımı 10- 12 saat kadar mayalanmaya bırakın. Sürenin sonunda tülbent yardımı ile süzdüğünüz peynirinizin üzerine bir ağırlık koyun ve 6 saat kadar da bu şekilde bekleyin. Süre sonunda peyniriniz hazır olmuş olacaktır. Peynirinizi kapaklı bir kaba koyup, buzdolabında saklayın. Afiyet olsun!

Kanserli hücreleri vücuttan uzaklaştıran labne peyniri, bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Aynı zamanda kemik sağlığını destekleyen bu peynir, B vitamini bakımından zengin olduğu için kansızlık belirtilerini dindirir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı