Lezzet şölenine hazır olun, patlıcanlı pilav tarifi sofralarınızı şenlendirecek

Yaz mevsiminin en sevilen sebzelerinden olan patlıcanın pilava çok yakıştığını biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız, bu tarifimiz tam size göre! İşte patlıcanlı pilav tarifine ilişkin ayrıntılar…

AİLE 02.07.2024, 03:50
1
Lezzet şölenine hazır olun, patlıcanlı pilav tarifi sofralarınızı şenlendirecek
Pilav, mutfağımızın en sevilen ürünlerinden biridir. Hem et yemeklerinin hem de sulu yemeklerin en iyi eşlikçilerinden olan pilav, içeriğine bağlı olarak bir ana yemek olarak da tüketilebilir. Tavuklu- nohutlu pilav, bu durumun en iyi örneklerindendir.
Pilavdan vazgeçemeyen ancak klasik pilav tariflerinin dışına çıkmak isteyenler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde patlıcanlı pilav tarifine yer verdik. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun! İşte patlıcanlı pilav tarifimizin püf noktaları…
Patlıcanlı pilav tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
1 su bardağı basmati pirinç (yoksa pilavlık pirinç de olur), 4 tane orta boy patlıcan, 1 tane kuru soğan, 1 tane orta boy domates, 3 diş sarımsak, 1 su bardağı su, yarım kahve fincanı zeytinyağı, 1 su bardağı tavuk suyu (yoksa normal su da olur), 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 tutam maydanoz, 2 çay kaşığı yenibahar.
Patlıcanlı pilav tarifinin yapımına soğanları kavurarak başlayın. Yemeklik olacak şekilde doğradığınız soğanları 3 dakika kadar kavurduktan sonra küp küp olacak şekilde doğradığınız patlıcanları ve sarımsakları da tencereye ekleyip kavurma işlemine devam edin. Son olarak baharatları ve tuzu da ekledikten sonra patlıcanlar yumuşayana kadar kavurma işlemini sürdürün.
Patlıcanları, kavrulduktan sonra tencereden alın. Tencereye pirinçleri ve küp küp olacak şekilde doğradığını domatesleri ekleyin. Domatesler iyice yumuşayana kadar bu şekilde pişirin. Sonrasında patlıcanları ve suyu da tencereye ekleyip ocağın altını kısın.
Pişen pilavınızın üzerine ince ince kıymış olduğunuz maydanozları ekleyin ve yemeğinizi 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Afiyet olsun!
Hazırlık aşaması 5 dakika, pişirme aşaması ise 15 dakika kadar süren patlıcanlı pilav tarifimiz 4- 6 kişiliktir.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı