Lezzetine hayran olacağınız bu soslu makarnayı her öğün yemek isteyeceksiniz

Klasik makarna salatası tariflerinden sıkılanlar için düzenlemiş olduğumuz bu içeriğimizde, damak çatlatan lezzeti ile vazgeçilmeziniz olmaya aday soslu makarna tarifine yer verdik.

AİLE 29.06.2024, 12:10
Lezzetine hayran olacağınız bu soslu makarnayı her öğün yemek isteyeceksiniz
Çay sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan makarna salatası, kişinin damak zevkine bağlı olarak farklı şekillerde hazırlanabilir.Genel olarak mayonez ve süzme yoğurt ile hazırlanan makarna salatası sosu, artık klasikler arasına girmiştir. Bizler ise bu içeriğimizde belki de daha önce hiç denemediğiniz bir soslu makarna tarifine yer verdik. İşte damaklarınızı çatlatacak salata tarifimize dair ayrıntılar…

Soslu makarna salatası tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Soslu makarna salatası tarifinin yapımına makarnayı haşlayarak başlayın. Tuzlu suda haşladığınız 250 gram kadar makarnanızı süzüp bir kaba alın.Malzeme listesinde yer alan tüm sebzeleri olabildiğince küçük olacak şekilde doğrayın ve makarnanın bulunduğu kaba aktarın. Ardından ise salatanın sosunu yapmaya başlayın.
Makarna salatasının sosu için bir tavaya tereyağını ve zeytinyağını alın. Yağlar çok kızmadan salçayı tavaya ilave edin ve kokusu çıkana kadar, orta ateşte iyice kavurun. Kavrulan salçanın üzerine limon suyunu ve nar ekşisini ilave edip ocağın altını kapatın.Sosu, tamamen soğuduktan sonra kabın içerisine alın ve salatanızı iyice karıştırın. Saltanızı ister soğuk isterseniz de ılık olarak tüketin. Afiyet olsun!

Hazırlık ve pişirme aşamaları 20’şer dakika süren soslu makarna salatası tarifimiz 4- 6 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı