Lokum gibi nohudun püf noktası meğer buymuş… Pişirirken 4 tane eklemek yetiyor

Lokum gibi bir nohut yemeği pişirmek istiyorsanız, bazı püf noktaları bilmeniz gerekir. Peki nohut pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte lokum gibi nohut pişirmenin püf noktaları…

AİLE 22.08.2024, 03:50
Lokum gibi nohudun püf noktası meğer buymuş… Pişirirken 4 tane eklemek yetiyor
Yararlı olduğu için uzmanların düzenli tüketmeyi önerdiği bakliyatların birçok çeşidi bulunuyor. Bu bakliyatlardan biri olan nohut da birçok fayda ile vücuda destek olmak için düzenli tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Aynı zamanda doyurucu olması sebebiyle diyette olanlar için de tüketilebilecek bir besin olan nohut, lezzetli olduğu için doğrudan tüketilebildiği gibi birçok yemeğin içerisine de eklenebiliyor. Ancak pişmesi zor olan bakliyatları lokum gibi hazırlamak her zaman kolay olmuyor. Oysaki tek bir nokta başta nohut olmak üzere tüm bakliyatları lokum gibi pişirmenizi sağlıyor. Peki nohut pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte lokum gibi nohut pişirmenin püf noktaları…

Herkesin bildiği kısımdan başlayalım; ıslatmak. Evet söz konusu nohut ve fasulye gibi bakliyatları pişirmek ise, pişirme süresinin uzun olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bu süreyi kısaltmak için birçok şef, bir gece önceden bakliyatları ıslamayı öneriyor. Böylece yumuşayan bakliyatlar daha yumuşak olduğu için daha kısa bir sürede pişiyor. Bu en bilindik püf nokta olmakla birlikte bu aşamada ıslama suyuna ekleyeceğiniz iki besin, bakliyatların daha hızlı yumuşamasını ve lokum gibi pişmesini sağlıyor.

Hem kısa sürede pişirmek hem de daha lezzetli bir yemek hazırlamak istiyorsanız, işin püf noktası olan ıslamaya birkaç besin eklemeniz gerekiyor. Ünlü şeflerin önerisi olan bu püf nokta, ıslama suyuna 4 adet limon dilimi ve 1 tatlı kaşığı kadar çörek otu eklemekten geçiyor. Islama suyuna eklenen bu besinler, nohut başta olmak üzere bakliyatların daha çabuk yumuşamasını sağlıyor. Bu da bakliyatların lokum gibi pişmesini söylüyor.

Evet, suya eklenen limon ve çörek otu sadece hızlı yumuşamayı ve daha güzel pişmeyi sağlamıyor. Aynı zamanda nohudun sindirim sisteminde yaratabileceği gazı da alıyor. Böylece yemiş olduğunuz nohut daha kolay sindirilebilir bir besine dönüşerek, sindirim sisteminde hazımsızlığa yol açmıyor.  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı