Lübnan'daki insani krize dikkat çekildi: Arap Birliği'nden destek çağrısı!

Arap Birliği, işgalci İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının oluşturduğu insani krizi göz önünde bulundurarak, uluslararası topluma acil ve kapsamlı bir yardım seferberliği çağrısında bulundu.

DÜNYA 04.10.2024, 11:10
1
Lübnan'daki insani krize dikkat çekildi: Arap Birliği'nden destek çağrısı!
Arap Birliği, Irak'ın resmi talebi üzerine, katil İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını ele almak amacıyla olağanüstü bir toplantı gerçekleştirmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi.
Siyonist İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik insanlık dışı saldırılarının ardından Lübnan'a yönelmesiyle bölgedeki gerilim iyice tırmandı. Arap Birliği, yaptığı olağanüstü toplantıda terörist İsrail'in masum sivillere yönelik saldırılarını şiddetle kınayarak, bu vahşetin derhal durdurulması gerektiğini ve bölgesel istikrarı tehdit ettiğini belirtti.

"Lübnan topraklarının herhangi bir kısmına yönelik saldırı veya işgal, Arap ulusal güvenliğine bir saldırıdır" uyarısında bulunan Arap Birliği, konuya ilişkin açıklamasının devamında "Saldırıların, uluslararası anlaşmaların ve uluslararası hukukun açıkça ihlali" olduğunun altını çizdi.

İşgalci İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle Arap Birliği, uluslararası hukuk çerçevesinde sorumluluğun tespiti ve adaletin sağlanması amacıyla İsrail'in yargılanmasını talep etti. Birlik ayrıca, saldırılar nedeniyle meydana gelen insani krizi göz önünde bulundurarak, Arap devletlerinin yanı sıra dost ülkelerden Lübnan'a acil insani yardım sağlanması çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Ekim 2024
İmsak 05:12
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:48
Akşam 18:22
Yatsı 19:36
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı