Maden suyunu bu şekilde tüketenler yandı, tüm faydaları eriyor

Maden suyunun insan sağlığı açısından birçok faydasının bulunduğu bilinir. Ancak önemli bir noktaya dikkat çeken uzmanlar, yanlış tüketimin tüm faydaları sıfırlayabileceğini ifade etti.

SAĞLIK 27.06.2024, 22:20
1
Maden suyunu bu şekilde tüketenler yandı, tüm faydaları eriyor
İnsan sağlığı açısından son derece faydalı olan, organların ve vücut sistemlerinin daha düzenli çalışmalarını sağlayan pek çok gıda bulunmaktadır. Özellikle mevsim meyve ve sebzelerinin insan sağlığını desteklediklerini belirten uzmanlar, son olarak maden suyu tüketimine dikkat çekti.
Maden suyunun kemik gelişiminden diş sağlığına kadar pek çok alanda etkili olduğu bilinmektedir. Ancak bu faydaların yalnızca doğru tüketim çerçevesinde ortaya çıkabileceklerini belirten uzmanlar, maden suyunun nasıl tüketilmesi gerektiği ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Mineraller bakımından zengin olan ve hamilelikte dahi doza dikkat edilmesi şartı ile tüketilmesi tavsiye edilen maden suyu, yeni bir gelişme ile gündeme geldi.
Maden suyunun insan sağlığı açısından faydalı olduğunu belirten uzmanlar, bu içeceğin bardakta tüketilmemesi gerektiğini vurguladı. Kalsiyum ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yere sahip olan maden suyunun bardağa konulması halinde köpürdüğünü ve dolayısı ile de tüm içeriğini kaybettiğini belirten uzmanlar, içeceğin kendi cam şişesinde tüketilmesinin daha yararlı olduğunu bildirdi.

Maden suyunun faydaları arama motorlarına sık sık konu olmaktadır. Bu içeceğin insan sağlığı açısından faydalı olup olmadığını merak eden pek çok kişi, arama motorları üzerinden sorgulamalarda bulunmaktadır.
Maden suyu tüketimi diş ve kemik sağlığını olumlu yönde etkileyip güçlendiren bir içecektir. Günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanmasına destek olan maden suyu aynı zamanda kan basıncının dengelenmesinde de aktif olarak rol alır.
Cilt sağlığı üzerinde etkili olan kolajenin üretimini destekleyen maden suyu, ayrıca mide asidinin dengelenmesini de sağlar. Ek olarak mide yanması şikayetinin de önüne geçen bu içecek, köfte ve hamur işlerinin de daha güzel kabarmalarını destekler.

Her içecekte olduğu gibi maden suyunda da tüketim miktarına dikkat edilmesi gerekir. Uzmanların tavsiyelerine göre hem sıvı hem de elektrolit kaybının önlenebilmesi için gün içerisinde 600 ml kadar maden suyu tüketmek yeterlidir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı