Mahfi Eğilmez'den kritik ekonomi açıklaması! Yapılacak yanlış ekonomiyi çökertir

Dr. Mahfi Eğilmez, Türkiye'nin ekonomi planlamasına dikkat çekti. Ekonomide yapılacak yanlış uygulamanın büyük riskler taşıdığını aktardı.

EKONOMİ 27.07.2024, 18:30
Mahfi Eğilmez'den kritik ekonomi açıklaması! Yapılacak yanlış ekonomiyi çökertir
Türkiye'nin uyguladığı ekonomik politika takvimdeki durumu analiz eden Dr. Mahfi Eğilmez konuyla alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Dr. Mahfi Eğilmez, son blog yazısında ülkenin ekonomik durumunu detaylı bir şekilde değerlendirdi. Eğilmez, Türkiye'nin ekonomisindeki mevcut kırılgan dengelere dikkat çekerek, olası riskler ve alınması gereken önlemler konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle 'carry trade' sürecine odaklanan Eğilmez, bu sürecin bozulması durumunda ciddi ekonomik sorunlarla karşılaşılabileceğini vurguladı.

Dr. Mahfi Eğilmez, yazısında ülke ekonomisinde yapılan hataları belirtti. 2021'den itibaren uygulanan yanlış ekonomi politikalarının, enflasyonun yükselmesine ve Merkez Bankası'nın ciddi zararlar etmesine neden olduğunu belirtti. Enflasyon oranlarının hızla yükseldiğini ve bu süreçte Merkez Bankası'nın politika faizini düşürme kararlarının büyük hatalar olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz dönemde atılan ekonomik hamleler karşısında 2021'in sonunda hayata geçirilen Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasının yanlış bir adım olduğunu açıklayan Eğilmez, bu sistemin hem Hazine'ye hem de Merkez Bankası'na büyük maliyetler yüklediğini söyledi. KKM'nin, Merkez Bankası'nın 2023 yılında 818 milyar TL zarar etmesine yol açtığını dile getirdi.

 Eğilmez, mevcut dengelerin oldukça kırılgan olduğunu söyledi. Özellikle kurun fazla oynaklık göstermemesi gerektiğini vurgulayan Eğilmez, aksi takdirde sistemin çökeceğini belirtti. Eğilmez, ekonomik krizden çıkış yolunun yapısal reformlar olduğunu belirtti. Hukukun üstünlüğü, demokratik düzenlemeler ve eğitimde bilime dönüş gibi reformların hayata geçirilmesinin önemini vurguladı. Bu adımların atılmaması durumunda, mevcut ekonomi politikaları ile kalıcı bir iyileşmenin mümkün olmadığını dile getirdi.
Kaynak: Karar

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı