Mahmut Arıkan: Suçluyu bulamıyorsanız biz yardım edelim

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, parti Genel Merkezi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Arıkan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arıkan, iktidarın, hatalarına karşı yeni günah keçisi bulduğunu ifade ederek, EYT’lilerin suçlandığını belirtti.

SİYASET 19.09.2024, 07:40
Mahmut Arıkan: Suçluyu bulamıyorsanız biz yardım edelim
Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, parti Genel Merkezi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arıkan, Lübnan’da gerçekleştirilen saldırıya değinirken, İsrail’in iletişim cihazları üzerinden bir dehşet saçtığının altını çizdi. Arıkan, “Bu son saldırılar, Siyonist İsrail’in insan hayatını hiçe sayan acımasız politikalarının bir başka somut örneğidir. Teknolojinin, bu eli kanlı rejim tarafından katliam aracı olarak kullanılmaya devam etmesi, Siyonizm’in insanlık için ne denli büyük bir tehdit olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor” dedi.
Cumhuriyet tarihinin ilk darbesi olan 27 Mayıs 1960 darbesine de değinen Arıkan, 1960 darbesinde idam edilen siyasileri anımsatarak, “Bu darbenin ardından yapılan göstermelik mahkemelerle idama mahkûm edilen, Adnan Menderes’i, Fatih Rüştü Zorlu’yu ve Hasan Polatkan’ı vefatlarının 63’üncü yıl dönümünde rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı. Arıkan, darbeler ile inkıtaya uğrayan demokrasinin bugün de can çekiştiğini belirterek, “Ortak akıl ve muhafazakâr demokrasi patentiyle iktidara gelenler maalesef önce muhafazakârlığın sonra ortak aklın, en son da tek adam rejimiyle demokrasinin canına okumuştur. Biz darbelerden en çok mustarip olan siyasi hareketiz. Ama her baskıdan, her zulümden güçlenerek çıktık. Necmettin Erbakan Hocamız, ne zaman aziz milletimizin lehine bir proje, bir eser kazandırsa askeri ve sivil vesayet Demokles’in kılıcı gibi üstünde belirirdi. Ama ne Hocamız bunlardan yıldı ne de biz yılacağız” ifadelerini kullandı.
İktidarın yeni günah keçisinin EYT olduğunu belirten Arıkan, sorunları çözemeyen iktidarın faturayı EYT’ye ve kendisini mecbur ettiğini iddia eden muhalefete kestiğinin altını çizerek, “EYT’liler yakında ekonomik krizin temel sebebi ilan edilirse şaşırmayalım. İktidar, günah keçisi arıyorsa biz kendilerine yardımcı oluruz. Köprüler için araç garantisi, hastaneler için hasta garantisi, gözleri ışıldayan Hazine ve Maliye bakanları, Kur Korumalı Mevduat için ödenen farklar, faize giden alın terleri, haraç mezat satılan kamu malları, birden fazla maaş alan bürokratlar, çiftçinin elinden alınarak tekelleştirilen tarım, Suriye politikasının maliyeti, Mısır politikasının maliyeti, Körfez ülkelerine dönük politikanın maliyeti, yolsuzluk ve ihale fesatlarının maliyeti. İktidar boş yere uğraşmasın; hukukta, dış politikada, ehliyet ve liyakat meselesinde rasyonel hale gelinmeden, yolsuzluk, kayırmacılık ve ekonomik fesatçılığı ciddi manada önleyici tedbirler almadan ekonomik rasyonalizmleri hiçbir anlam ifade etmez, etmeyecek de” dedi.
İktidarın ekonomi politikasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Arıkan, ocak ayında yapılacak maaş artışlarına dikkat çekerek, “Hükümet şimdiden Ocak ayında maaş artışı yapmamak için formül arayışına başlamış. Bu haberi vermek istemem ama maaş artışları artan fiyatlara göre değil, düşen enflasyona göre yapılacak anlaşılan. Çok ilginç, bir bakıyorsunuz, baba ekonomist, oğul ekonomist, damat ekonomist… Sonuç ne? Türkiye enflasyonda, faizde ve daha nice olumsuz iktisadi göstergelerde dünya lideri” ifadeleri kullandı.
Ülkenin sorunlarının başında eğitimin de geldiğini ifade eden Arıkan, ekonominin Millî Görüş politikaları ile çözülebileceğini ancak bir neslin düzeltilmesinin zor olduğunu kaydederek, “Bir ülkenin 30 yıl sonrasını anlamak için bakmamız gereken ilk yer okullarıdır ve okullarında verilen eğitimdir. Bizler bugün okullarımıza bakınca ne görüyoruz peki? Hademeye asgarî ücret dahi veremeyen bir bakanlık yüzünden kir pas içinde olan okul binaları görüyoruz. Öğretmen açığını atama ile çözmek yerine sözleşmeli öğretmenleri asgarî ücretin altında çalıştırarak çözmeye çalışan bir zihniyet görüyoruz. Kendisine yakın olanı alabilmek için bu ülkenin pırıl pırıl gençlerini mülakat marifetiyle yıldıran bir despot zihniyet görüyoruz. Yine bakanlık bütçe ayırmadığı için özel güvenlik tutamayan ve bundan dolayı silahlı saldırılara uğrayan idareciler, öğretmenler görüyoruz. Bugün öğretmenine silah doğrultan öğrenciler var arkadaşlar. Daha 20 yıl önce bu ülkede öğretmene bırakın şiddet uygulamayı, itiraz etmek bile edebe, ahlaka aykırıydı. Fakat eğitimin başsız ve denetimsiz bırakılması toplum psikolojisini ve sosyolojik değerlerimizi altüst etti. Bugün geldiğimiz nokta, kesinlikle bizim hak ettiğimiz yer değildir” dedi.
Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Türkiye Tech Visa” programına ilişkin açıklamalarda bulunan Arıkan, projenin yurt dışındaki girişimcileri ülkeye çekilmeyi amaçladığını ancak kendi genç nüfusunu ihmal ettiğinin altını çizdi. Arıkan, “Türkiye'de yaşayan birçok genç, sürekli artan yaşam maliyetleri, işsizlik oranları ve sınırlı imkanlar nedeniyle hayat mücadelesi verirken, yabancı girişimcilerin devlet desteğiyle avantajlı hale gelmesi en büyük adaletsizliktir. Elbette bu program yapılmasın demiyoruz. Türkiye’de doğup büyüyen bir gencin, bir girişimcinin karşılaştığı zorluklar göz ardı edilemeyecek kadar büyük. Aynı şartların, Türkiye’nin kendi gençlerine de sunulmasını istiyoruz” diye konuştu.
İktidarın uyguladığı dış politikaya ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Arıkan, dış politikada da vaziyetin iyi olmadığını belirterek, “Gazze meselesinde kimin eli kimin cebinde belli değil. Soykırım ikinci yılına girerken iktidar söylemde Gazze’ye eylemde ise İsrail’e destek olmaya devam ediyor. Vizesiz Avrupa hayal oldu, yakında Schengen vizesi için bile alarm zilleri çalacağa benziyor. Geri kabul anlaşmasıyla ne elde ettik bileniniz var mı? Yoksa bizim esnaf siyasetçilerimiz yine kandırıldı mı? Avrupa'da aşırı sağın yükselişi Türk ve Müslüman nüfusu daha çok tehdit etmeye başladı. Üzüntümüzü ve kaygımızı artıran menfur hadiselerle daha sık karşılaşmaya başladık. Hükümet, hamaset ve tribünlere oynamak yerine hak ve özgürlükler eksenli daha aktif bir politika izlemeli. İslam karşıtlığının mülteci ve göçmen karşıtlığında ete kemiğe bürünmesinin daha derin yaralar açmasına izin verilemez” dedi.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:57
Güneş 06:17
Öğle 12:37
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:03
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı