Makarnayı suyla haşlamaktan vazgeçin! Bu halini en ünlü şefler öneriyor

Su yerine sütle de haşlanabilen makarnanın son derece lezzetli olduğunu şefler söylüyor. Peki sütlü makarna nasıl yapılır? İşte sütlü makarna yapmanın püf noktaları…

GÜNDEM 01.09.2024, 21:30
Makarnayı suyla haşlamaktan vazgeçin! Bu halini en ünlü şefler öneriyor
Türk mutfağında birçok versiyonu bulunan makarna, salatadan soslu haline kadar birbirinden farklı şekillerde tüketilebiliyor. Hem sıcak hem de soğutularak tüketilebilen birbirinden farklı tariflerin yer aldığı Türk mutfağında makarnayı genellikle su ile haşlayarak kullanmak öneriliyor. Ancak son zamanlarda oldukça popüler olan ve birçok sosyal medya kullanıcısının da deneyerek videolarını takipçileriyle paylaştığı sütlü makarna, su ile makarna haşlamayı tarihe gönderecek gibi duruyor. Lezzeti arttıran bu yöntem, makarnanın soslu hazırlanmış gibi olmasını da sağlıyor. Peki sütlü makarna nasıl yapılır? İşte sütlü makarna yapmanın püf noktaları…

Birçok ünlü şefin tavsiyesi olmaya başlamış olan sütlü makarna, su yerine süt ile haşlama yapılan makarna türüne verilen isim oluyor. Kremalıymış gibi bir tat alınmasını sağlayan süt, makarnayı daha lezzetli hale getiriyor. Geleneksel makarna tarifinden biraz farklı olan sütte pilav gibi pişen makarnayı yapmak için malzemelerde de biraz değişikliğe gitmeniz gerekiyor.

Su yerine süt kullanacağınız bu tarifi lezzetlendirmek için şeflerin önerdiği bazı baharatları da makarnaya eklemeniz gerekiyor. İşte sütlü makarna tarifi için gerekli olan tüm malzemeler:
·         1 tutam karabiber
·         1 tutam kekik
·         1 tutam nane
·         1 tutam tuz
·         1/2 (yarım) paket makarna
·         2 su bardağı süt
·         3 yemek kaşığı zeytin yağı

Evde sütlü makarnayı denemek isterseniz, orta boy bir tencereye sütü ve zeytinyağını koyarak işe başlayın. Ardından sütü kaynatın. Kaynayan süte baharatları ekleyin ve bu sosu güzelce karıştırın. Üzerine makarnaları ekleyerek, önerilen süre kadar makarnayı pişirin. Genelde bu sürede makarna sütü çekmiş olur. Ancak makarnanın cinsine göre değişebilecek olan süt çekme süresi ya da çekebileceği süt miktarına göre ek süt ilave etmeniz gerekirse bunu yapabilirsiniz. Ardından sütü çeken ve kremalıymış gibi görünen makarnayı son bir kez karıştırarak ocaktan alarak servis edebilirsiniz. Makarnanın lezzetini arttıran bu yöntem, farklı makarna denemek isteyenler için de pratik bir yol sunuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Eylül 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:14
Öğle 12:39
İkindi 16:09
Akşam 18:54
Yatsı 20:09
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı