Malavi Başkan Yardımcısı hayatını kaybetti Kayıp uçak enkaz halde bulundu

Malavi’de Başkan Yardımcısı Saulos Chilima ile beraberindeki dokuz kişiyi taşıyan uçağın enkazına ulaşıldı. Daha önce yapılan duyurularda uçağın kaybolduğu bildirilmişti.

DÜNYA 11.06.2024, 15:55
Malavi Başkan Yardımcısı hayatını kaybetti Kayıp uçak enkaz halde bulundu
Malavi’de Başkan Yardımcısı Saulos Chilima ve dokuz kişinin bulunduğu uçağın enkazı Malawi'de bulundu. Daha önceki raporlarda uçağın kayıp olduğu belirtilmişti.
Malavi Savunma Kuvvetleri’ne ait uçağın pazartesi sabahı başkent Lilongwe’den ayrıldıktan sonra radardan çıktığı bildirilmişti. Havacılık yetkililerinin uçakla iletişim kuramaması üzerine arama kurtarma operasyonu emri verilmişti.
Başkan Lazarus Chakwera, 10 yıldır başkan yardımcılığı görevini yürüten 51 yaşındaki Chilima ve beraberindekilerin uçak kazasında öldüğünü açıkladı. Kazada kurtulan olmadığı bildirildi.

Gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde potansiyel aday olarak görülen Chilima, 2022 yılında yolsuzluk iddiaları nedeniyle tutuklanmıştı.
Ancak bir mahkeme, savcılığın davanın durdurulması için yaptığı başvurunun ardından geçen ay Chilima hakkındaki yolsuzluk suçlamalarını düşürmüştü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:14
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı