Manisalıların bohça kebabını bir de bu tarif ile deneyin, mideniz bayram edecek

Manisa’nın dillere desten bohça kebabı tarifini sizler için derledik. İşte damak çatlatan lezzeti ile bohça kebabının tarifine dair ayrıntılar…

AİLE 19.06.2024, 20:10
1
Manisalıların bohça kebabını bir de bu tarif ile deneyin, mideniz bayram edecek
Manisa’nın en bilindik lezzetleri arasında yer alan bohça kebabı, arama motorları üzerinden de sık sık sorgulanmaktadır. Manisa’ya gidip bu lezzeti tadacak durumda olmayanlar, evlerinde bohça kebabını nasıl hazırlayabileceklerini merak etmektelerdir. 
Bohça kebabı yapımı itibari ile zahmetli gibi görünse de aslında son derece pratiktir. Lezzeti ile de damak çatlatan bu tarif, tam ölçü gerektirir. Bu neden ile bizler de siz değerli okurlarımız için tam ölçülü bohça kebabı tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun!

Manisa’nın lezzeti ile dillere destan olmuş meşhur lezzeti bohça kebabı, birçok kişi tarafından severek tüketilir.
Özellikle davet sofralarına oldukça yakıştırılan bohça kebabı, zengin malzeme listesi ile de dikkat çekmektedir. Bohça kebabı tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Bohça kebabının hazırlık aşaması 20 dakika, pişirme aşaması ise 35 dakika kadar sürmektedir.
Bohça kebabına krep hamurunun yapımından başlanmalıdır. Hamur için verilmiş olan tüm malzemeleri derin bir kapta, pürüzsüz kıvama gelen kadar karıştırın. Ardından da ısıttığınız tavaya hamurdan bir kepçe döküp arkalı önlü pişirin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrar edin.
Kreplerin ardından iç harcın yapımına geçin. Etleri sıvı yağda ve yüksek ateşte kavurun. Soğan, biber ve domatesi küp küp doğrayın ve sırası ile tencereye ilave edip bir güzel kavurun. Salçayı ve baharatları da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını orta ayara getirin.
Son olarak garnitürü de tencereye ilave edin ve 1- 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
Kreplerin orta kısımlarına etli harcı pay edin ve kapatın. Hazırladığınız bohça kebaplarını bir tepsiye dizin. Ardından da beşamel sosun yapımına geçin.
Tereyağını bir tencerede eritin ardından tencereye unu ilave edin. Kokusunu çıkana kadar karıştırdığınız unun üzerine yavaş yavaş süt ekleyin. Bu esnada düzenli olarak karıştırmaya özen gösterin. Son olarak tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra ocağın altını kapatın.
Önce beşamel sosu sonrasında ise rendelenmiş kaşar peynirini bohça kebapların üzerinde gezdirin. Yemeğinizi 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Yukarıda malzemelerini ve yapım aşamalarını paylaşmış olduğumuz bohça kebabı tarifi, 6- 8 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı