Mantarı bu şekilde deneyen bir daha başka halini yiyemeyecek! Sosu lezzet saçıyor

Faydalı sebzelerden biri olan mantarın soslu hali, son derece lezzet saçıyor. Peki soslu mantar nasıl yapılır? İşte soslu mantar tarifi ve malzemeleri…

GÜNDEM 01.09.2024, 21:35
Mantarı bu şekilde deneyen bir daha başka halini yiyemeyecek! Sosu lezzet saçıyor
Faydalı bir sebze olduğu için uzmanların sıklıkla tüketmeyi önerdiği mantar, birçok farklı tarifle sofraları süslemeye devam ediyor. Bu tariflerden biri olan soslu mantar, özellikle mantar yemeklerinin en lezzetlilerinden biri olması nedeniyle deneyenlerin çok beğendiği tarifler arasında yer alıyor. Lezzetli olduğu kadar besleyici de olan soslu mantarı evde yapmak ise, son derece kolay oluyor. Peki soslu mantar nasıl yapılır? İşte soslu mantar tarifi ve malzemeleri…

Lezzetli bir yemek olan soslu mantarın bu tarifi 2-4 kişiye göre planlanmış bulunuyor. Hızla hazırlanabilen soslu mantar, 5 dakika hazırlık, 30 dakika kadar da pişirme istiyor. İşte soslu mantar tarifi için gerekli olan tüm malzemeler:
Ana yemeği için;
·         1 adet kapya biber
·         1 baş soğan
·         1 çay kaşığı sebze tozu
·         1 diş sarımsak
·         2 adet yeşil biber
·         400 gram mantar
·         Yarım çay kaşığı kekik
·         Yarım çay kaşığı köri
·         Az tuz
Sosu için;
·         1 silme yemek kaşığı nişasta
·         1 yemek kaşığı pekmez
·         1-2 damla limon suyu
·         250 mililitre soğuk su

Evde kolay bir şekilde hazırlanabilecek olan soslu mantar için ilk olarak bir kap içerisinde tüm sos malzemelerini karıştırarak, sosu bir kenara alın. Sos beklerken, tavaya çok az yağ koyarak irice doğranmış mantarları rengi dönene dek kavurun. Ardından küpler halinde doğradığınız biberleri ilave ederek, mantarla birlikte kavurmayı sürdürün. Biberleri kavurduktan sonra yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı da ekleyip, kahverengi olana dek kavurun. Bu aşamadan sonra tavanın altını kısıp sarımsakları ilave edin. Baharatları da bu aşamada ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar pişirin. Son olarak sosu mantarla harmanlayın ve kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirme işlemini mantarlar pişene dek sürdürerek, hazır olduğunda servis edin.

Lezzetli bir soslu mantar yemek istiyorsanız kavurma işlemini yüksek ateşte gerçekleştirmelisiniz. Aksi takdirde suyunu salacak olan mantar, yemeğin lezzetini olumsuz etkileyebiliyor. Bu sebeple mantarları yüksek ve harlı bir ateşte kavurmanız tavsiye edilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Eylül 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:14
Öğle 12:39
İkindi 16:09
Akşam 18:54
Yatsı 20:09
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı