Mayhoş tadı ile tatlıcıları kıskançlıktan çatlatan limonlu cheesecake tarifi

Bu sıcak yaz günlerinde ekşimsi tadı ile içinizi bir hoş edecek limonlu cheesecake tarifimiz favorileriniz arasına girecek. İşte tarife dair merak edilenler…

AİLE 19.06.2024, 20:15
1
Mayhoş tadı ile tatlıcıları kıskançlıktan çatlatan limonlu cheesecake tarifi
İsteyenlerin çay isteyenlerin ise kahve saatlerine eşlik edebilecek lezzette olan limonlu cheesecake tarifimiz, ‘Daha önce böylesini tatmamıştım’ dedirtecek.
Pratik yapımı ve mayhoş lezzeti ile büyük- küçük fark etmeksizin herkesin en sevdiği tatlı olmaya aday olan limonlu cheesecake tarifini sizler için derledik.

Limonlu cheesecake tarifi, kullanılması gereken malzemelerin tam ölçüleri olmadan hazırlanması güç bir tariftir.
Tam kıvamında bir limonlu cheesecake hazırlayabilmeniz için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Limonlu cheesecake tarifi, aşama aşama tamamlanması gereken ve dikkat gerektiren bir tariftir.
Limonlu cheesecake yapımına tatlının taban kısmından başlayın. Bisküvileri toz haline gelene kadar rondoda çekin. Ardından eritilmiş tereyağı ve toz şekeri de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Kelepçeli kalıbın içerisine yağlı kağıdı serin ardından da hazırladığınız bisküvili hamuru kalına dökün. Bu aşamada hamurun üzerine bastırmayı ve kabın her tarafına eşit bir şekilde yayılmasını sağlamayı unutmayın. Hamuru 10 dakika kadar fırında pişirin.
Hamurunuz soğurken iç dolgunun yapımına geçin. Unu, labneyi ve toz şekeri bir kaba alın ve mikser ile düşük ayarda çırpın. Limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve kremayı ayrı bir kasede çırptıktan sonra labneli karışımın içine ekleyin ve tüm malzemeleri spatula yardımı ile karıştırın. Bu aşamada karışımın fazla hava almamasına özen gösterin. Yumurtaları teker teker ilave edin ve her bir yumurta ilavesinden sonra karıştırmayı ihmal etmeyin.
Karıştırma işlemi bittikten sonra karışımın tamamını kelepçeli kabın içerisine ilave edin. Kelepçeli kabın içerisine bir kalıp yerleştirin ve kalıbın içerisine de 3 parmak kalınlığında olacak şekilde su ilave ederek kalıbı bu şekilde fırına verin.
70 dakika boyunca pişirdiğiniz tatlınızı fırını kapattıktan sonra 15 dakika boyunca çıkarmayın. Sürenin sonunda fırının kapağını açın ve bir 20 dakika da bu şekilde bekleyin.
Tatlıyı fırından çıkarmayı beklerken limonlu sosun yapımına geçin. Tüm malzemeleri bir sos tenceresinin içerisine alın ve ocağın altını orta ayara getirin. Kıvam koyulaşınca sosunuzu ocaktan alın. Soğuttuğunuz sosu hazırladığınız bisküvi tabanlı tatlınızın üzerine dökün. Afiyet olsun!

Yukarıda tarifini paylaşmış olduğumuz limonlu cheesecake 12 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı