MEB tarafından 81 ile genelge gönderildi! Kış saati kalkacak mı?

MEB tarafından yapılan düzenlemeler 81 ilin valiliğine gönderildi. Buna göre, hazırlanan ''okul ve ders saati uygulaması’ konulu genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerinin belirlenmesi illerdeki valiliklerin görevi olduğu hatırlatıldı.

EĞİTİM 18.10.2024, 08:00
MEB tarafından 81 ile genelge gönderildi! Kış saati kalkacak mı?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), illere gönderdiği genelgeyle eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin düzenlenmesini ve öğrencilerin olumsuz bir durumla karşılaşmamalarını talep etti.
MEB tarafından yayınlanan genelgenin, ülke genelinde uygulanan ileri saat uygulamasının gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla devam ettirileceği vurgulandı.
Yayınlanan genelgeyle, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre ders yılının 180 iş gününden az olmaması gerektiği kaydedildi. Düzenlemeler uyarınca, günlük çalışma saatlerini valiliklerin belirleyebileceği de genelgede dile getirildi.

Genelgede, yaz saati uygulamasının sürmesi sebebiyle kış saati uygulamasına geçilmeyeceği aktarıldı. Fakat, il bazlı mesai ve ders saatlerinin düzenlenmesi konusunda valiliklerin yetkili olduğu anımsatıldı.
Ayrıca, gün batımı ve doğumu saatleri ile toplumsal koşullar dikkate alınarak ders saatlerinin planlanması ve öğrencilerin güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğinin altı çizildi.
Kaynak: Kamu Son Haber

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:42
Öğle 12:29
İkindi 15:35
Akşam 18:06
Yatsı 19:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı