Mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Bulgur pilavı, mutfaklarda en çok yapılan yardımcı yemekler arasında yer alır. Yöreden yöreye farklı şekillerde yapılan bulgur pilavının bu kez mercimekli tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

AİLE 15.06.2024, 13:45
Mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri, püf noktaları
Bulgur pilavı, pirinç pilavı ve makarna gibi mutfaklarda en çok tercih edilen yardımcı yemekler arasında yer alır. Oldukça doyurucu ve lezzetli bir tada sahip olan bulgur pilavı, yörelere göre farklı hazırlanış şekillerine sahiptir. Kimileri bulgur pilavını sade olarak yapmayı tercih ederken, kimileri ise salçalı ya da domatesli olarak yapmayı tercih etmektedir.
Bu yazımızda bulgur pilavının mercimek ile olan uyumunu sizlere aktaracağız. İşte mercimekli bulgur pilavının tarifi ve tüm detayları!

Bulgur pilavı sade olarak yapılabileceği gibi domatesli ya da salçalı olarak da yapılabilir. Bunun yanı sıra bu pilavı patatesli, fasulyeli ya da patlıcanlı olarak yapmayı da deneyebilirsiniz. Bulgur pilavının içerisine dahil olan malzemeler, yöreden yöreye göre değişiklik gösterebildiği gibi aynı zamanda kişilerin damak tadına göre de değişiklik gösterebilir. Bu kez sizlere mercimek ile bulgur pilavı yapmanın püf noktalarını aktaracağız. Oldukça besleyici ve doyurucu bir özelliğe sahip olan mercimekli bulgur pilavını, akşam yemekleriniz için pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu eşsiz lezzeti, yemeğe gelecek misafirleriniz için de tercih edebilirsiniz. Mercimekli bulgur pilavı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

Mercimekli bulgur pilavı yapmak için kullanacağınız malzemeler ile ortalama olarak on kişilik servis elde edebilirsiniz. Hem doyurucu hem de besleyici olan bulgur pilavının içerisinde yer alan yeşil mercimek, bu yemeğin protein açısından da zengin olmasını sağlıyor. Mercimekli bulgur pilavını hazırlamak için gerekli olarak süre ortalama olarak on ila on beş dakikadır. Pilavın pişmesi ve servise hazır hale gelmesi için gerekli olan süre ise ortalama olarak yarım saat olacaktır. Tam kıvamında mercimekli bulgur pilavı yapmak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanmaktadır;

Mercimekli bulgur pilavını daha hızlı ve pratik bir şekilde yapmak için önceden haşlayarak buzlukta muhafaza ettiğiniz yeşil mercimekleri kullanabilirsiniz. Mercimekleri haşlarken ise tam olarak yumuşamamalarına dikkat etmeniz gerekir. Nitekim yeşil mercimekleri bir süre de bulgurlar ile pişecektir. Haşlama sırasında fazla yumuşayan mercimekler, pişme esnasında eriyebilir ve bu da hem görüntünün hem de pilavın tadının bozulmasına neden olabilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Haziran 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:14
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı