Mersin'de hasat sezonu açıldı: Aronya'da 20 ton rekolte bekleniyor!

Mersin ili, Mut ilçesindeki 70 bin dönümlük alanda yetiştirilen aronya meyveleri, hasat mevsiminin başlamasıyla toplanmaya başlandı.

EKONOMİ 13.09.2024, 15:40
Mersin'de hasat sezonu açıldı: Aronya'da 20 ton rekolte bekleniyor!
Mersin'in Mut ilçesinde aronya rekoltesi için heyecanlı bekleyiş sona erdi! 70 bin dönümlük alandaki hasat başladı.
Bu sene aronya hasadından 20 ton rekolte beklendiğini dile getiren Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, devamında şunları söyledi:
Daha önce burada buğday ve nohut yetiştirdiklerinden bahseden üretici Selami Bulut ise, "Ama farklı bir alternatif bulduk. Bu gördüğünüz ana vatanı kuzey Amerika’dan gelen bir bitki türümüz. Daha önce bunu yıllar öncesine tabi Kuzey Amerika’da bunu şifa niyetine hastalandıkları zaman yiyorlarmış ama şimdi günümüzün dünyasında meyve olarak tüketiliyor. Mut’ta yaklaşık 20 bin fidanımız var. Beklentimiz inşallah bitki başı 1 kilo civarı. Tabi ki ileriki yıllarda daha fazla hasat etmeyi düşünüyoruz hem köyümüze hem kendimiz için başka bir alternatif bulduk inşallah" ifadelerini kullandı.
"Aronya dünyada gerek gıda tarım alanında, gerek sağlık alanında tercih edilen aranan bir meyvemsi, üzümsü bir meyvemizdir. İlçemizde eksi 35 derecelere kadar dayanıklılığıyla yaklaşık bin 400, bin 600 rakımda bulunan Güme Mahallesi’nde üretimi yapılmaktadır. Burada dönüme ortalama rekoltemiz bin 500 kilogram civarındadır. Burada aronya meyvesinin bitkisinin geri dönüşümünün hızlı olmasıyla sağlık sektöründe, kozmetik sektöründe, süt ürünlerinde aranan bir üzümsü meyve olduğundan dolayı ülkemizde de önemli bir yeri bulunmaktadır. Buradan hasat edilen aronyalarımızın iç ve dış piyasaya satışı yapılmaktadır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı