Mersin’deki en iyi 9 tantunici

Mersin’de tantuni lezzeti hem şehirde yaşayanlar hem de turistler için çok özel bir yere sahip. Mersin’de tantuni yemek için en doğru mekanı arıyorsanız bu listeye bakabilirsiniz.

AİLE 27.06.2024, 04:00
Mersin’deki en iyi 9 tantunici
Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini ulaşmak istiyorsanız mutlaka Mersin’de tantuni yemelisiniz. Kültürel olarak Mersin için son derece önemli olan tantuni birbirinden özel baharatlar ile hazırlanır. Mersin'de en iyi tantuni yiyebileceğiniz ve özel pişirme tekniklerini kullanan en iyi 9 tantunici sizin için sıraladık.

Mersin'de tantuni yemek isteyenlerin ilk tercihlerinden birisi olan Şişko Tantuni özel sosları ile biliniyor. Farklı sosları ile tantuniyi lezzetli hale getiriyor ve baharat karışımına önem veriliyor. Özellikle yoğurtlu tantunisi ile bilinen Şişko Tantuni, İnönü’de yer alıyor.

Mersin'de tantuni nerede yenir diye sorulduğu zaman ilk üçe giren yerlerden birisi Mert Tantuni. Burayı tercih ederek hem kaliteli bir tantuni yiyebilir hem de özel baharat karışımının keyfini çıkarabilirsiniz. Lezzetli yemeklerinin yanı sıra samimi ve sıcak bir atmosfer sunması da Mert Tantuni’nin neden ünlü olduğunun anlaşılmasına yardımcı oluyor.

Geleneksel tantuni tarifini modern bir şekilde sunmaya özen gösteren bu tantunici Mersin’de son derece popüler. Mersinliler tarafından sık sık tercih edilen Shogun Tantuni’yi mutlaka denemelisiniz. 

Mersinli tantuni tutkunlarının vazgeçilmesi olan bu özel tantunici sacda özel olarak pişirdiği lavaşları ile biliniyor. Sıcak lavaş içerisinde servis ettikleri ve özel baharatlar kullanarak daha aromatik bir hale getirdikleri tantuni seçenekleri ile Güvenevler’de yer alıyor. Dileyen kişiler ekmek arası tantuni yiyebilecekleri gibi dileyen kişiler özel olarak hazırlanan lavaş arası tantuni tercih edebilir.

Özellikle ekmek arası tantuni ile öne çıkan Özkan Tantuni, birbirinden farklı lezzetler de hazırlıyor. Biftekten yaptıkları tantuninin yanı sıra kuyruk yağı kullanarak hazırladıkları özel tarifleri de son derece dikkat çekici. Taze ve lezzetli tantuni yemek istediğiniz zaman Mersin’de öne çıkan bu özel mekanı tercih edebilirsin.

Yeni şehirde bulunan Abidin Usta Tantuni yıllara meydan okuyan bir geleneğe sahip. Bölgede yaşayan halk tarafından gün aşırı tercih edilen Abidin Usta Tantuni, özellikle yoğun bir atmosfere sahip. Her zaman kalabalık olan ve oturacak yer sayısı çok az olmasına karşın en çok tercih edilen yerlerden birine dönüşen Abidin Usta Tantuni son derece meşhur.

Mersin'in Yenişehir ilçesinde bulunan Borsa Tantuni, özellikle vejetaryen seçenekler sunmasıyla biliniyor. Nohut ile hazırladıkları vejetaryen tantuni en çok tercih edilen tatlar arasında özellikle et tüketmeyen ve vejetaryen beslenmeye dikkat eden kişiler doğrudan burayı tercih edebilir. Yeni nesil uygulamaları ile bilinmesi ve aynı zamanda her zaman lezzetli yemekler üretmesi sebebiyle Borsa Tantuni son derece popüler.

Mersin'de tantuni yemek isteyen kişiler doğrudan burayı tercih edebilir. Özel olarak hazırladıkları etler ile özel sosları birleştiriyor ve ortaya inanılmaz bir lezzet çıkarıyorlar. Sacda pişirdikleri lavaş ile tavuk ve et tantuni sunan Yaprak Tantuni, en klasik yerlerin başında geliyor. Çankaya Mahallesi’nde yer alan Yaprak Tantuni, tantuni sevenlerin vazgeçemedikleri bir adres.

Göksel tantuni, özellikle tantuni seven insanların tercih ettiği ilk yerlerin başında geliyor. Tantuni denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden biri olması ve her zaman taze malzemeler kullanması mekanın öne çıkmasını sağlıyor. Hem samimi bir atmosfere sahip olan hem de iyi bir yemek deneyimi sunan göksel tantuni Mersinlilerin vazgeçilmez yerleri arasında.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı