Meteoroloji'den 5 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli yağışlar kapıda

Meteorolojik verilere göre, 6 Eylül 2024 Cuma günü itibarıyla Doğu Karadeniz'de sağanak yağışlar etkili olması beklenirken 5 il için sarı kodlu uyarı verildi. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde hava nasıl olacak? İşte yurt genelinde hava tahmin raporu..

GÜNDEM 06.09.2024, 09:10
2
Meteoroloji'den 5 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli yağışlar kapıda
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 6 Eylül 2024 tarihi itibarıyla yurt genelinde etkili olacak hava koşulları hakkında detaylı bir tahmin raporu yayımladı.
Paylaşılan hava durumu raporunda, ülkemizin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, 5 il için sarı kodlu uyarı verildi. 
Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre; Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Sinop ve Hatay çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon’un batısı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğusunda yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın genellikle kuzeyli, güneydoğu ve doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı bulutlu, güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı bulutlu, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon’un batısı ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğusunda yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Az bulutlu ve açık, batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı