Mevlid Kandili'nde Gazze için dualar edildi! Camiler doldu taştı

Mevlid Kandili dolayısıyla Müslümanlar camilere doldu taştı. Türkiye’de ve İslam coğrafyasında eller Gazze’deki zulmün bitmesi için semaya açıldı. Mevlid-i Şerif okundu.

GÜNDEM 15.09.2024, 07:30
1
Mevlid Kandili'nde Gazze için dualar edildi! Camiler doldu taştı
Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in doğum günü olan Mevlit Kandili icra edildi. Kandil gecesi Müslümanlar camileri doldurdu. Türkiye de ve İslam coğrafyasında Gazze’de İsrail zulmü altında soykırıma uğrayan mazlumlar için dualar edildi.

Filistinli çocuklar için eller semaya açıldı. Camilerde Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı, Mevlid-i Şerif okundu. Evlerde de vatandaşlar kutlu geceyi dualar ve ibadetle geçirdi.
Mevlit Kandili, Hazreti Muhammed’in dünyaya gelişini anmak amacıyla İslam toplumlarında asırlardır kutlanan önemli bir manevi gece olarak öne çıkıyor.

Hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12’nci gününe denk gelen bu gece, Müslümanlar için Hazreti Muhammed’i anma, onun örnek hayatını ve öğretilerini hatırlama vesilesi olarak kutlanıyor.
Mevlit kelimesi, sözlük anlamıyla “doğum yeri ve zamanı” anlamına gelirken, İslam kültüründe Hazreti Muhammed’in doğumunu ve bu çerçevede yapılan törenleri ifade etmek için kullanılıyor.
Kaynak: KARAR.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:57
Güneş 06:17
Öğle 12:37
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:03
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı