MGM 4 bölgeyi uyardı! Kavurucu sıcaklar yerini fırtınaya bırakıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)'nden gelen son bilgilere göre, kavurucu sıcaklıkların ardından hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik bekleniyor. Özellikle Marmara Bölgesi'ni etkileyecek kuvvetli fırtınaya karşı yetkililer vatandaşları uyardı. İşte detaylar..

GÜNDEM 28.06.2024, 11:10
MGM 4 bölgeyi uyardı! Kavurucu sıcaklar yerini fırtınaya bırakıyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) önemli bir uyarı geldi!
Marmara Bölgesi'nin yanı sıra Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri'nde de fırtına riski yüksek. Rüzgarın, saatlerce kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Bu nedenle yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Tahminlere göre, ülkemizin kuzeydoğusunda parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Özellikle Rize çevresi, Artvin'in kıyı bölgeleri ile Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık bir hava yaşayacağı öngörülüyor. Sıcaklıklardaki artış sürüyor. Karadeniz'de 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
Rüzgarın, Marmara, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı