Mideyi koruyup asit dengesini düzenliyor, bu yaz meyvesini sofralarınızdan eksik etmeyin

Kavurucu sıcakların etkili olmaya devam ettiği şu günlerde yazın en sevilen meyvelerinden olan kavunun faydalarını sizler için derledik. İşte kavunun mucizevi yararlarına ilişkin ayrıntılar…

SAĞLIK 02.07.2024, 11:40
Mideyi koruyup asit dengesini düzenliyor, bu yaz meyvesini sofralarınızdan eksik etmeyin
Bu yaz rekor seviyelere yükselen ve henüz haziran ayı tamamlanmamış olmasına rağmen birçok kişiyi bunaltmayı başaran sıcaklıklar, sağlık tablolarını da olumsuz etkilemeye başladı. Yüksek sıcaklıklardan ötürü baygınlık geçiren, güneş çarpması teşhisi konulan birçok kişi, serinlemenin yollarını araştırmaya başladı.
‘Yaz’ denilince akla gelen ilk serinletici meyvelerden olan kavun, son günlerde manavların ve diğer marketlerin en çok sattıkları ürünler arasına girdi. Buz gibi kavun ile serinlemek isteyenler mutfaklarını meyvesiz bırakmazlarken uzmanlardan da kavun tavsiyesi geldi. Kavunun insan sağlığı açısından son derece önemli bir besin olduğunu belirten uzmanlar, konuya dair ayrıntıları aktardı.

Kavunun içerisinde olduğu gibi kavun kabuğunun içerisinde de bolca vitamin, mineral ve antioksidan bulunduğunu belirten uzmanlar, bu ürünün içeceklerde kullanılabileceğini ifade etti.
Kavun kabuğu suyunun vücudun su dengesinin korunmasına yardımcı olduğunu belirten uzmanlar, ayrıca bu besinin cilt sağlığını da desteklediğini ifade etti. C vitamini bakımından zengin olan kavunun ve kavun kabuğunun ayrıca betokaroten ve antioksidan da içerdiğini belirten uzmanlar, bu sayede sindirim sisteminin ve bağışıklık sisteminin güçlendiğini vurguladı.
Kavun kabuğu suyunun mideyi yatıştırdığını ve mide asidini dengelediğini belirten uzmanlar, bu sayede gastrit ve ülser gibi rahatsızlıkların belirtilerinin hafifletilebileceğini ifade etti. Yanı sıra gargara yapılan kavun kabuğu suyu sayesinde diş ve diş eti rahatsızlıklarının da önüne geçilebileceğini belirten uzmanlar, bu içeceğin düzenli tüketilmesi halinde kan basıncının da dengelenebileceğinin altını çizdi.

Kavun kabuğunun içeriğinde; A, B, C, E, K ve D vitaminlerinin yanı sıra potasyum, demir, bakır ve magnezyum gibi mineraller de bulunmaktadır.

Kavun kabuğu suyu için kabukları iyice yıkayın ve bir müddet suyun içerisinde bekletin. Kabuklar tüketime uygun hijyene ulaştıklarında bir miktar kavun ile birlikte rondodan çekin. Arzu ederseniz içeceğinizi tarçın ile tatlandırabilirsiniz

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı