Milföyden küçük pastalar hazırlamak mümkün, üstelik sadece 5 dakikada

Hamur açmaya fırsat bulamayanların en büyük kurtarıcısı olan milföyden pasta da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte efsane milföy pastası tarifine ilişkin merak edilenler…

AİLE 29.06.2024, 23:05
Milföyden küçük pastalar hazırlamak mümkün, üstelik sadece 5 dakikada
Kutlama organizasyonları için sofralarını donatmak isteyen pek çok kişinin pratik pasta tariflerini araştırdıkları bilinir. Hem büyük olmasın hem de herkese yetsin mantığı ile sorgulanan pasta tariflerine arama motorları aracılığı ile sık sık rastlanılır.
Pastanın evlerde hazırlanabilen birçok tarifi bulunur. Bizler ise bu içeriğimizde daha önce pasta hazırlamak için mutfağa hiç girmemiş olanların dahi rahatlık ile hazırlayabilecekleri efsane bir tarife yer verdik. İşte hazırlığı 5 dakika süren milföy pastası tarifine dair ayrıntılar…

Milföy pastası tarifi için gereken malzemeler, kişinin damak zevkine göre değişiklik gösterebilir. Meyveler, tercihe bağlı olarak belirlenebilir.
Sizler için hazırlamış olduğumuz milföy pastası tarifi için kullandığımız malzemeler şu şekilde:

Milföy pastası tarifinin yapımına hamurları buzluktan çıkararak başlayın. Bu aşamada hamurlarda kırılma olmaması için hamurları geceden de buzluktan çıkarabilirsiniz.
İyice çözünen milföy hamurlarını bir kenara alın ve vanilyalı pudingin yapımına başlayın. Yarım litre sütü ve vanilyalı pudingi uygun bir tencerenin içerisine alıp kaynamaya bırakın. Kaynama aşamasında topaklanma olmaması için pudinginizi düzenli olarak karıştırmaya özen gösterin. Pişen pudingi bir kenara alın ve soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarını ortadan ikiye bölün ve yağladığınız tepsiye aralıklı olacak şekilde dizin. Hamurların orta kısımlarını bir çatal yardımı ile delip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız milföy hamurlarınızın üzerlerine puding dökün ve pudingin üzerini uygun bir gereç ile düzeltin. Sonrasında da göz zevkinize ve damak tadınıza bağlı olarak pastacıklarınızı meyveler ve pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun!

Yapımı son derece pratik, malzeme listesi ise birçok kişiye göre ekonomik olan milföy pasta tarifimiz 6- 8 kişiliktir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!
 
 
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı