Millî Görüş hükümetinde Türk vatandaşlığından çıkarılmıştı! Simon Aykut, nihayet tutuklandı…

Kıbrıs Adası’nda eline geçen her fırsatta Siyonistlere hizmet eden Aykut hakkında KKTC makamlarından beklenen gözaltı kararı bir türlü alınamazken GKRY, Simon Aykut'u "Rum mülklerini yağmalıyor" suçlamasıyla tutukladı.

GÜNDEM 25.06.2024, 08:30
3
Millî Görüş hükümetinde Türk vatandaşlığından çıkarılmıştı! Simon Aykut, nihayet tutuklandı…
Millî Gazete, KKTC topraklarının Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde kritik rol oynayan isimlerden biri olan Afik Group’un sahibi Simon Mıstrıel Aykut'u ifşa etmişti. Aykut, 1977 yılında Millî Selamet Partisi’nin de yer aldığı hükümet tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarıldıktan sonra KKTC vatandaşlığı almıştı. Kıbrıs Adası’nda eline geçen her fırsatta Siyonistlere hizmet eden Aykut hakkında KKTC makamlarından beklenen gözaltı kararı bir türlü alınamazken GKRY, Simon Aykut'u "Rum mülklerini yağmalıyor" suçlamasıyla tutukladı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarının Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde kritik rol oynayan isimlerden biri olan AfIk Group’un sahibi Simon Mistriel Aykut’un başı dertte… KKTC’de Yahudiler için satın aldığı araziler, oluşturduğu siteler ile gündeme gelen Afik Group’un kurucusu olan Simon Aykut, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi güvenlik güçlerince tutuklandı. GKRY’de yargılanan ve “KKTC'deki Rum mallarını” yağmalayarak yabancılara satmakla suçlanan Aykut’un bir süre hapiste kalacağı öğrenildi.
Aslen Bergamalı olan Simon Aykut, geçtiğimiz aylarda Millî Gazete tarafından ifşa edilmişti. İsrail işgali altındaki toprakların yanı sıra Türkiye, Kıbrıs, Almanya ve Yunanistan’da faaliyet gösteren uluslararası bir geliştirme ve inşaat şirketi olan Afik Group’un kurucusu konumundaki Simon Mistriel Aykut, Millî Görüş’ün iktidarda bulunduğu 1977 yılında T.C. vatandaşlığından çıkarılmıştı. 7 Mayıs 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte KKTC vatandaşı olmaya hak kazanan 1950 Bergama doğumlu Aykut, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılan isimler arasında yer alıyor.
Resmî Gazete’nin 23 Eylül 1977 tarihli 16063 sayılı nüshasında, “Türk vatandaşlığından çıkma izni” ve “Türk vatandaşlığını kaybettirme” isimleri ile iki liste yayınlandı. Söz konusu nüshada “Türk vatandaşlığını kaybettirme” listesinde yer alan isimlerden biri de 1950 doğumlu Simon Aykut… Yasal olarak bir suçun sabit olmasından dolayı vatandaşlıktan çıkarılma işlemi yapılırken söz konusu suç ihtimalleri arasında şunlar yer alıyor:
• Yabancı bir devletin, Türkiye’nin menfaatlerine uymayan herhangi bir hizmetinde bulunup da bu görevi bırakmaları kendilerine yurt dışında dış temsilcilikler, yurt içinde ise mülki idare amirleri tarafından bildirilmesine rağmen, üç aydan az olmamak üzere verilecek uygun bir süre içerisinde kendi istekleri ile bu görevi bırakmayanlar.
• Türkiye ile savaş halinde bulunan bir devletin her türlü hizmetinde Bakanlar Kurulunun izni olmaksızın kendi istekleriyle çalışmaya devam edenler.
• İzin almaksızın yabancı bir devlet hizmetinde gönüllü olarak askerlik yapanlar.
Hâlihazırda KKTC topraklarının Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde kritik bir vazife gören Simon Aykut, 23 Eylül 1977 tarihi itibarıyla T.C. vatandaşlığından çıkarılırken söz konusu kararı veren hükümette Millî Selamet Partisi’nin de yer alması dikkat çekiyor. Siyonizm’e karşı verdiği mücadele ile bilinen Millî Görüş hareketinin ikinci partisi olan MSP, 31 Mart 1975 tarihinde kurulan I. Milliyetçi Cephe Hükümeti’nin en kritik paydaşlarından biri olmuştu. Simon Aykut’un Türk vatandaşlığından çıkarılması kararına imza atan MSP’liler arasında dönemin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Devlet Bakanı Süleyman Arif Emre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Oğuzhan Asiltürk, İmar ve İskân Bakanı Recai Kutan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fehim Adak gibi isimler bulunuyor.
KKTC şirket kayıtlarına göre İsrailli kişiler, “yavru vatan”da ciddi oranda toprak satın almış durumda. Millî Gazete’nin “Kıbrıs’ta silahsız işgal” manşetiyle duyurduğu toprak alımında şimdiye kadar 25 bin dönüm toprak edinilmiş. KKTC’deki yaklaşık 2 bin firmanın İsrailli hissedarının bulunduğu ortaya çıkarken şu ana dek alınan toprağın 25 bin dönüm olduğu ifade ediliyor. Kıbrıs’ı sessizce adım adım işgal eden İsrail rejiminin satın aldığı toprakların büyük bir kısmının tarım arazisi olduğu da belirtiliyor. Yahudilerin Kıbrıs’ta toprak satın aldığı alanların başında Karpaz geliyor. Yakın süreçte Forbes dergisinde yayınlanan bir makalede Karpaz’da toprak satın almanın avantajlarından bahsedildiği biliniyor. Öte yandan Lefke de Yahudilerin toprak satın alımında bulunduğu alanlar arasında yer alıyor. Yahudilerin Lefke’de iki bin dönüm toprak satın aldıkları belirtilirken Gaziveren, Cengizköy, Bağlıköy ve Çamlıköy gibi bölgelerin de hedefler arasında yer aldığı kaydediliyor.
Kıbrıs’ta Yahudiler tarafından ciddi oranda toprak satın alınması olayının dehşet verici bir başka boyutu da bulunuyor. Buna göre 2014 yılında çok sayıda Yahudi’ye KKTC vatandaşlığı verilirken bu kişiler de toprak alımında bulunuyor. Bu kişiler, KKTC vatandaşı oldukları için istedikleri miktarda toprak satın alabilirken söz konusu durum, işgalin bir parçası olarak görülüyor. Kıbrıs toprakları, İsrail’in Arz-ı Mev’ud hayallerinin sınırları içerisinde yer alıyor. Bu doğrultuda İsrail’in hâkimiyet kurmak istediği “yavru vatan”, “Büyük İsrail”in bir parçası olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Kıbrıs’ta Yahudilerin toprak satın almasının önüne geçilmesi hayati önem taşıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı