Milli savaş uçağımız KAAN'a Çin'den büyük ilgi!

Milli savaş uçağımız KAAN dünyada isminden söz ettirmeye devam ediyor. Çin ordu gazetesi'de yayınlanan bir yazıda Türkiye’nin 5'inci nesil savaş uçağı projesi hakkında övgü dolu sözler kullanıldı.

DÜNYA 24.08.2024, 10:15
Milli savaş uçağımız KAAN'a Çin'den büyük ilgi!
Türkiye'nin son dönemde havacılık sektöründeki atılımları neticesinde hayata geçirilmesi planlanan 5 nesil savaş uçağı projesinde KAAN dünya ülkeleri tarafından yakından takip ediliyor. 
Son olarak dünya basınında çıkan haberler arasında Çin ordu gazetesinde yayınlanan bir makale gündeme bomba gibi düştü. Türkiye’nin 5'inci nesil savaş uçağı projesi KAAN hakkında yayınlanan makalede  F-35 projesinden çıkarılmasının Türkiye’yi kendi savaş uçağını geliştirmede daha azimli olduğuna dikkat çekti. 

Çin ordu gazetesinde  yayınlanan makalede "ABD yaptırımları Türkiye’yi azimlendirdi" yorumunda bulundu, "KAAN tam bir beşinci nesil savaş uçağı" tespiti yapıldı. Çin ordu gazetesi Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı KAAN ile ilgili tam sayfa makale yayınladı.

‘Türkiye’nin 5. Nesil Uçağı KAAN'ın AR-GE’sinin Başlangıcı ve Sonu’ başlıklı makalede, Türkiye'nin milli muharip uçağının geliştirilme sürecine derinlemesine yer verildi.

Türkiye'nin savunma sanayisinin dışa bağımlılığının 2002'de yüzde 80 iken bugün bu oranın yüzde 20'ye gerilediğine dikkat çekildi. Yayınlanan yazıda KAAN'ın 5 nesil savaş uçağı özelliklerini taşıdığına vurgu yapıldı. 

KAAN’ın özelliklerini tek tek sıralayan makalede şunlar aktarıldı,

Yayınlanan makalede "ABD’nin Türkiye’yi F-35 savaş uçağı projesinden çıkarması, Türkiye’yi savaş uçağı geliştirmede azimlendirdi" yorumunda bulunuldu.
"Kaan gerçek bir beşinci nesil savaş uçağı olarak adlandırılabilir" yorumunda bulunuldu.
Makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Türkiye beşinci nesil savaş uçağı üretiminde kritik bir eşiği daha aştı" ifadelerine de yer verildi.
"Dünyada beşinci nesil savaş uçağı kulübüne giren az sayıda ülkeden biri olmak Türk halkını mutlu ediyor" değerlendirmesi yapıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı