Miras paylaşımda büyük değişim! Tapu işlemlerinde yeni dönem

Miras ve tapu paylaşımında beklenen düzenlemeler yürürlüğe girdi. Tapu işlemlerinde büyük kolaylıklar sağlanırken, miras paylaşımında kesin değişimler yapıldı.

AİLE 16.09.2024, 11:30
Miras paylaşımda büyük değişim! Tapu işlemlerinde yeni dönem
Türkiye'de milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği miras hukukunda önemli bir değişiklik hayata geçirildi. Buna göre, miras paylaşımı ve tapu işlemlerinde büyük değişiklikler yapıldı. Yapılan yeni değişimlerle birlikte, aile içi anlaşmazlıkların önlenmesi ve mirasçılara daha fazla esneklik tanınması hedefiyle oluşturuldu.


Miras sahipleri arasında daha önce mirasın eşit olarak paylaştırılması zorunluyken, yeni düzenleme ile bu kural ortadan kaldırıldı. Yeni düzenlemeler kapsamında ortak mirasçılar  kendi aralarında yazılı anlaşmalar yaparak miras paylarını daha esnek tutabilecek.

Miras ve tapu işlemlerinde yapılan düzenleme ile kardeşler arasında yapılacak gayrimenkul devri işlemleri de büyük ölçüde kolaylaştırıldı. Artık kardeşler, noter onayına gerek kalmaksızın yazılı anlaşmalarla birbirlerine gayrimenkul devredebilecekler. Mirasçılar arasında bu sayede kolay bir şekilde devir işlemleri gerçekleşecek. 

Mirasçılar tarafından ortak hisseli tapularda yeni dönem başladı.Buna göre, hisseli bir taşınmazın satışı için tüm hissedarların ortak kararı ve işlemlere doğrudan katılımı zorunlu hale geldi. Ancak hissedarlar, avukat vekiline yetki vererek işlemlere katılma yükümlülüğünden kurtulabilirler.
Kaynak: sözcü

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:57
Güneş 06:17
Öğle 12:37
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:03
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı