MİT ve EGM'den ortak operasyon! İtalyan Kilisesi'ne saldırıyı organize eden DEAŞ'in üst düzey ismi yakalandı

MİT, DEAŞ'ın Horasan koluna bağlı faaliyet yürüten, Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne 28 Ocak'taki saldırının planlayıcılarından olan ve kullanılan silahı temin eden Viskhan Soltamatiov'u İstanbul'da yakaladı.

GÜNDEM 14.09.2024, 12:00
1
MİT ve EGM'den ortak operasyon! İtalyan Kilisesi'ne saldırıyı organize eden DEAŞ'in üst düzey ismi yakalandı
MİT'in istihbari çalışmaları neticesinde, DEAŞ üyesi Viskhan Soltamatıov'u İstanbul'da yakaladı. Operasyonu Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü düzenledi. 

Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne gerçekleştirilen saldırının failleri, saldırı ile bağlantılı DEAŞ sözde Horasan Vilayeti (ISKP) unsurları, yapılanmaya ait sözde misafirhaneler ile ISKP İstanbul sorumlusu ve beraberinde hareket eden şahıslar daha önce tespit edilmişti.
Saldırının planlayıcılarından biri olan ve suç aletini temin eden DEAŞ’lı terörist Viskhan Soltamatıov, MİT ve EGM'nin ortak operasyonunda,yakalandı.
MİT, Viskhan Soltamatıov’un Afganistan’daki DEAŞ yapılanması olan Horasan Vilayeti’ne (ISKP) bağlı olarak Türkiye’ye yönelik faaliyet gösterdiğini tespit etti.
Terörist Viskhan Soltamatıov, ifadesinde, Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne gerçekleştirilen saldırı öncesi planlamaları ve ISKP’nin adam kazanma, finans ve lojistik faaliyetlerine ilişkin hususları aktardı.
MİT, Aralık 2023’te DEAŞ’ın Türkiye’deki sinagog ve kiliselerin yanı sıra Irak Büyükelçiliği’ne yönelik eylem planlamalarını engellemiş, çok sayıda şahsın yakalanması, örgüte ait dijital materyallerin ele geçirilmesi ve Türkiye’ye yönelik planların akamete uğratılmasını sağlamıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:58
Güneş 06:18
Öğle 12:37
İkindi 16:04
Akşam 18:46
Yatsı 20:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı