“Moralimiz yüksek, işgale karşı koyacağız”  

Millî Gazete, son günlerde tansiyonun yükseldiği ve Siyonist oluşumun işgal hazırlığı yaptığı Lübnan’da yaşananları yerinde takip etti.

GÜNDEM 24.06.2024, 07:20
“Moralimiz yüksek, işgale karşı koyacağız”  
Millî Gazete, son günlerde tansiyonun yükseldiği ve Siyonist oluşumun işgal hazırlığı yaptığı Lübnan’da yaşananları yerinde takip etti. İsrail, ülkenin güney sınırına yönelik saldırılarını ve askeri sevkiyatını artırırken, Lübnan Hizbullahı’da askeri yığınaklarını artırmaya başladı. Gazetemize konuşan Hizbullah yetkilileri, Siyonist işgali geri püskürtmeye hazır olduklarını kaydetti.
Yıllardır siyasi ve ekonomik krizler ile boğuşan Lübnan’da şimdi de savaş tamtamları çalmaya başladı. Lübnan Hizbullahı’nın kontrol ettiği ülkenin güney sınırına yönelik son günlerde Siyonist oluşum tarafından saldırılar artmaya başladı.

7 Ekim’de başlayan Aksa Tufanı direnişini bir türlü kıramayan Siyonist oluşum, namlularını bu sefer Lübnan’a çevirdi. Sınırdaki Hizbullah unsurlarına yönelik hava saldırıları gerçekleştiren İsrail, bir taraftan da ‘Mavi Hat’ olarak tabir edilen İsrail-Lübnan sınırına yönelik askeri sevkiyatlarını hızlandırdı. Hazırlanan işgal planı da İsrail Genelkurmay’ı tarafından onaylandı.

Ülkede yükselen tansiyonu Millî Gazete yerinde takip etti. Gazetemize konuşan Hizbullah kaynakları, İsrail’in Lübnan’a yönelik bir işgal girişiminde bulunmayı amaçladıklarını kaydetti. İsrail’in son günlerde saldırı hattını genişlettiğini belirten kaynaklar, bunun önceki yıllarda Lübnan’a yönelik işgal girişimleri öncesi durumlar ile benzerlik taşıdığının altını çizdi.

İsrail’in işgalci askeri bürokrasisi, Gazze’de yerle bir edilen imajlarını toparlamak için yönlerini Lübnan’a çevirdiklerini belirten Hizbullah kaynakları, “Sınır bölgesine yönelik sevkiyatlarımızı biz de hızlandırdık. Bize karşı yapılan her saldırıya misli ile karşılık veriyoruz. İşgal girişimini geri püskürtmeye hazırız. Mücahitlerimizin morali çok yüksek” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Haziran 2024
İmsak 03:29
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı