Morgan Stanley politika faizi hakkında beklentisini açıkladı! Asgari ücret detayı dikkat çekti

Morgan Stanley, TCMB tarafından Perşembe günü yapılacak PPK toplantısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uluslararası Finans kuruluşu tarafından asgari ücrete dikkat çekildi.

EKONOMİ 17.09.2024, 14:40
1
Morgan Stanley politika faizi hakkında beklentisini açıkladı! Asgari ücret detayı dikkat çekti
Uluslararası Finans kuruluşu olan Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'in politika faizi kararı öncesi beklentisini açıkladı. Ünlü banka Stanley,  politika faizini sabit bırakacağını ve sözlü yönlendirmesinde de sabit görünüm izleyeceğini öngördü.

BloombergHT’nin haberine göre, Küçük, faiz indirimlerinin 2025 yılına kalmasının geçici de olsa alışılmadık seviyede yüksek reel faizler anlamına geldiğini, ocak ayındaki maaş zamları ve fiyat artışlarının, enflasyon ve kurlara yansımalarının sınırlı olabileceğini belirtti.

Kaynak: Ekonomim
Morgan Stanley Ekonomisti Hande Küçük imzalı raporunda , “Enflasyon verilerinde aşağı yönlü sürprizler olmaması halinde, aralık ayında faiz indirimlerine başlamak riskli olabilir çünkü gelecek yılki asgari ücret artışının boyutuna ilişkin belirsizlik muhtemelen aralık toplantısından sonra çözülecek” denildi.
Küçük, bu durumun "Reel faizleri kademeli olarak normalleştirmek için kesintisiz bir faiz indirimi döngüsünün önünü açabileceğini” ve “Makro ihtiyati tedbirlerin finansal koşullarda yarattığı ek sıkılığı da ortadan kaldırabileceğini” belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Eylül 2024
İmsak 04:58
Güneş 06:18
Öğle 12:37
İkindi 16:04
Akşam 18:46
Yatsı 20:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı