Son Dakika

MOSSAD resmen  ayakta uyumuş… Kim bu israil’e ‘çalım atan’ ajanlar…

Gazze’de Hamas’ın direnişiyle köşeye sıkışan, Hizbullah’ın füzeleriyle Demir Kubbesi’ delik deşik edilen İsrail, moral ve motivasyon olarak büyük bir çöküş yaşıyor. Dışarında büyük bir prestij kaybına uğrayan İsrail, işgal ettiği topraklarda da rahat uyuyamıyor.

GÜNDEM 26.10.2024, 09:35
MOSSAD resmen  ayakta uyumuş… Kim bu israil’e ‘çalım atan’ ajanlar…
İsrail, bu sefer can evinde büyük şok yaşadı.
Azis Nisnov, Alexander Sadikov, Yigal Nisan, Vyacheslav Gushchin, Ivgeni Yupa adlı kişilerin, kişilerin Hayfa ve Kuzey İsrail’de iki yıldan fazladır istihbarat faaliyet yürüttükleri Hayfa Bölge Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma ile ortaya çıktı.
İsrail polisi 7 Yahudi’nin İran’a casusluk yaptığı şüphesiyle tutuklandığını duyurdu.,

Yetkililer, şüphelilerin hassas askeri ve altyapı sahaları hakkında istihbarat toplayarak İran’a verdiğini ve karşılığında kripto para cinsinden ödeme aldıklarını açıkladı.
Casusluk faaliyetlerinde yer alan önemli bölgeler arasında Ramat David Hava Üssü, Nevatim Hava Üssü bulunuyor. Ayrıca  Glilot ve geçen hafta dört askerin bir Hizbullah insansız hava aracı saldırısında öldürüldüğü Golani Tugayı Üssü de casusların faaliyet alanı içinde olduğu açıklandı.

Tel Aviv'deki Kirya, Demir Kubbe bataryaları da dahil olmak üzere IDF üsleri ve tesisleri hakkında fotoğraf çekip bilgi topladıkları ifade edildi.
Uzmanlara göre, casusların topladığı bilgiler füze saldırılarında yaşanan hezimete de zemin hazırladı. Yedi kişinin iki yıl boyunca İran için 600 ila 700 casusluk görevi gerçekleştirdiği ifade edildi.
Uzmanlara göre, 1 Ekim 2024'te gerçekleşen İran saldırısında İran, yedi kişinin verdiği bilgiler dahilinde Nevatim ve Ramat David Hava Kuvvetleri üsleri ile Glilot'taki Mossad karargahını vurdu.
Ayrıca, füze saldırısından sonra yedi kişinin verilen hasarı kontrol etmek için vurulan yerlere gittiği belirtildi.
İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet ve MOSSAD, geçen hafta sonu Hizbullah'a ait bir insansız hava aracı ile bebek katili Başbakan Benyamin Netanyahu'nun Sezariye'deki evine yapılan saldırıyı da bu faaliyet kapsamın da değerlendiriyor.
Açıklamada, şüphelilerin yüzlerce görev gerçekleştirdiği, Hayfa ve İsrail'in kuzeyinde yaşayan yedi kişinin cuma günü yargılanacağını duyuruldu.
Yargılanacak kişiler arasında askerlik görevinden firar eden bir asker ile iki çocuk bulunuyor.
İsrail bu ve benzer faaliyetleri, istihbarat imajına zarar gelmemesi  için saklamayı tercih ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Ekim 2024
İmsak 05:30
Güneş 06:50
Öğle 12:28
İkindi 15:28
Akşam 17:55
Yatsı 19:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı