MSB, İsrail rejimine karşı önlemler alındığını açıkladı!

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, işgalci İsrail ile İran arasındaki gerilim sonrası bölgedeki tüm gelişmelerin yakından takip edildiğini bildirdi. Bakanlık ayrıca alınması gereken tüm tedbirlerin alındığını da ekledi. İşte haberin detayları.

GÜNDEM 03.10.2024, 16:20 03.10.2024, 18:44
11
MSB, İsrail rejimine karşı önlemler alındığını açıkladı!

Geçtiğimiz günlerde İran'ın İsrail rejimine düzenlediği roket saldırısı sonrası Orta Doğu'da gerilim tırmandı.
Yaşanan bu gelişme sonrası İsrail rejiminin Orta Doğu'da saldırılar düzenleyeceğine dair tehditkar tutumu sonrası birçok karşıt açıklama gelmişti. 
Bugün Milli Savunma Bakanlığı'ndan, sınır içi ve sınır ötesi operasyonlara ilişkin gelişmeler aktarılmak üzere toplantısı düzenledi.
Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Aktürk, son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 58 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Yılbaşından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 2 bin 107 olduğunu belirten Aktürk, toplantı sonrası gündeme ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu.
Bölgede yaşanan kriz için kalıcı bir önlem alınmasının şart olduğunun altını çizen Aktürk, şu ifadeleri kullandı:
Uluslararası hukuku ihlal eden İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a yönelik saldırıları bu krizin tüm bölgeye yayılması endişemizi haklı çıkarmıştır. Bölgemizdeki krizin yayılmasına yönelik bu saldırıların durdurulması için kalıcı önlemlerin alınması şarttır.
Yerlerinden edilen masum insanlar, öldürülen çocuklar ve insani yaşam şartlarından mahrum bırakılanlar karşısında bu endişe verici şiddeti izlemeye devam eden uluslararası toplumu bir kez daha göreve çağırıyoruz.
Aktürk, İşgalci İsrail’in Lübnan’a saldırısı sonrası İran’ın da İsrail rejimini füzelerle vurması üzerine oluşan gerginliğin bölgesel bir savaşa dönüşme ihtimaliyle ilgili sorulara, yaşanan gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek şu şekilde cevap verdi:
Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri olarak ülkemizin savunma ve güvenliğine yönelik bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor, çok boyutlu bir güvenlik stratejisi ile değerlendiriyor, alınması gereken tedbirleri alıyoruz.
Siyonist İsrail saldırılarının bölgedeki tehdidine de değinen Aktürk, şu ifadeleri kullandı:
İsrail’in insanlık dışı ve uluslararası hukuku hiçe sayan saldırıları uluslararası güvenliği, küresel ve bölgesel istikrarı tehdit etmeyi sürdürmektedir. Gelinen durum, İsrail saldırılarının Gazze ile sınırlı kalmayacağı, bölge geneline yayılacağı endişemizin ne kadar haklı olduğunu göstermiştir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı