Mürekkep lekesi en kolay nasıl çıkarılır? İşte 3 farklı yöntem

Mürekkep lekesi, kıyafetlerde veya mobilyalarda oldukça can sıkıcı bir sorundur. Ancak doğru yöntemlerle ve hızlı müdahale ile bu lekelerden kurtulmak mümkündür. İşte etkili temizlik yöntemleri.

AİLE 02.07.2024, 20:30
2
Mürekkep lekesi en kolay nasıl çıkarılır? İşte 3 farklı yöntem
Mürekkep lekesi, kumaşlarda ve deri yüzeylerde en inatçı lekelerden biri olarak bilinir. Bu lekelerden kurtulmak için birçok yöntem denenmiş olsa da her zaman istenilen sonuç alınamayabilir. Fakat üzülmeyin.
Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan temizlik uzmanı Bayan Hinch ve takipçileri, mürekkep lekesiyle mücadelede size yardımcı olacak tüyolar paylaşıyor.

Beyaz sirke, lekeleri çıkarmak için etkili bir doğal çözümdür. Eşit miktarda beyaz sirke ve suyu karıştırıp içine birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin.
Pamukla bu karışımı lekenin üstüne uygulayıp hafif bir şekilde silin. Ardından kuru bir kağıt havlu ile silerek bölgeyi kurulayın. Lekenin büyüklük durumuna göre işlemi birkaç defa tekrarlamanız gerekebilir.

Mürekkep lekesi taze ise, saç spreyi kullanarak lekeyi çıkarmak mümkündür. Saç spreyi lekenin üzerine sıkıldıktan sonra bir kulak çubuğu yardımıyla nazikçe temizleyebilirsiniz.

Sabun ve Deterjan Kullanımı: Mürekkep lekesi henüz kurumadan soğuk su ile yıkayın. Daha sonra ılık su ve sabun veya deterjan ile lekeyi temizleyin.
Mısır Nişastası ve Süt Karışımı: Bu yöntemle mürekkep lekesini halılar veya kıyafetler üzerinden çıkarabilirsiniz. Mısır nişastasını sütle karıştırıp macun kıvamına getirin. Karışımı lekenin üzerine sürüp kuruyana kadar bekleyin. Ardından elektrikli süpürge ile halı üzerindeki nişasta kalıntısını temizleyin veya kıyafetlerde lekeyi diş macunu ile hafifçe fırçalayın.
Metil Alkol ile Temizlik: Metil alkolü lekeli bölgeye uygulayarak pamuk yardımıyla lekeyi emebilirsiniz. Bu işlemi mürekkep lekesi tamamen çıkana kadar tekrarlayabilirsiniz. Son olarak, kıyafeti çamaşır makinesinde yıkamak lekenin tamamen çıkmasını sağlar.
Mürekkep lekeleri her ne kadar can sıkıcı olsa da, doğru yöntemlerle ve zamanında müdahale ile kolaylıkla temizlenebilir. Yukarıda belirtilen yöntemlerden biri veya birkaçını kullanarak, lekelerden kurtulabilir ve kıyafetlerinizin veya mobilyalarınızın temiz ve lekesiz kalmasını sağlayabilirsiniz.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı