MÜSİAD: "Bölgesel asgari ücret geri gelmeli"

Yıl sonunun yaklaşmasıyla asgari ücret tartışmaları başladı. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, 50 yıl önce terk edilen "bölgesel asgari ücret"in geri gelmesi gerektiğini söyledi.

EKONOMİ 13.10.2024, 15:30
MÜSİAD:
2025 yılı Ocak ayında uygulanacak asgari ücret zammı için pazarlık süreci yaklaşırken, farklı formüller gündeme gelmeye başladı. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, 50 yıl önce terk edilen "bölgesel asgari ücret" uygulamasının geri getirilmesini talep eden isimlerden biri oldu.
1951-1974 yılları arasında Türkiye'de uygulanan bölgesel asgari ücret, Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde "eşitsizlik" ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırılmıştı. Ancak Asmalı, özellikle İstanbul ile Anadolu'daki yaşam koşullarındaki farklılıklara dikkat çekerek, bu uygulamanın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor.

MÜSİAD Başkanı Asmalı, İstanbul’da yaşam şartları ve kira oranlarının Anadolu’ya kıyasla çok daha zorlayıcı olduğunu vurgulayarak, bu farklılıkların dikkate alınması gerektiğini belirtti. Bu nedenle, bölgesel asgari ücret uygulamasının tekrar yürürlüğe girmesinin, geçim koşullarının iyileştirilmesi açısından önemli olacağını ifade etti.
"Anadolu'nun hem geçim şartları daha iyi hem kira fiyatları daha düşük." diyen Aslmalı, bölgesel asgeri ücretin geri gelmesi gerektiğini söyledi. Anadolu ile İstanbul arasındaki kira farkının 10 bin liraya ulaştığına dikkat çeken Asmalı, "Asgari ücretin üçte ikisine çalışırım diyenler var." diye konuştu

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:42
Öğle 12:29
İkindi 15:35
Akşam 18:06
Yatsı 19:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı