Son Dakika

Müslüman liderler Sinvar için susarken o liderin annesi bakın ne paylaştı…

Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’ın İsrail tarafından katledilmesinin yankıları sürüyor.

DÜNYA 21.10.2024, 15:00
Müslüman liderler Sinvar için susarken o liderin annesi bakın ne paylaştı…
Sinvar’ın son nefesine kadar işgal askerleri ile çatışması tüm dünyada bir kahramanlık destanı olarak değerlendirildi. Sinvar’ın şehit edilmesine tüm dünyadan tepkiler gelirken Müslüman liderler sessizliğini koruyor.

Müslüman liderlerin sessizliği sürerken Fas’ın başkenti Rabat’ta ve diğer şehirlerinde Sinvar’ı anmak için gösteriler düzenlendi.
Tunus'ta da Filistin direnişine destek ve Sinvar’ın anısına yapılan gösterilerde, ABD'nin İsrail'e verdiği destek protesto edildi ve ABD büyükelçisinin sınır dışı edilmesi çağrısı yapıldı.
Yemen'de düzenlenen protestolarda da saldırı kınandı.
Lübnan Hizbullah'ı ve Yemen'deki Husiler de Hamas lideri Yahya Sinvar'ın İsrail saldırısında hayatını kaybetmesi nedeniyle taziye mesajları paylaşmıştı.
Bunun dışında İslam dünyasından Sinvar’ın katledilmesiyle ilgili hatırı sayılır bir açıklama gelmedi.

Sinvar’ın şehadetiyle Arap liderler sessizliğe büründü.
Müslüman liderleri İsrail ve ABD ile aralarını bozmamak ve koltuklarından olmamak için Sinvar’ın katledilmesiyle ilgili açıklama yapmaktan çekinirken, hiç beklenmedik bir taziye açıklaması geldi.
Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olan Katar Emiri Temim bin Hamad es-Sani’nin annesi Şeyha Moza sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:” Yahya yaşayan demek. Onu öldü sandılar ama ölmedi. Yaşayacak. Onlar ise (İsrail) yok olacak” ifadelerini kullandı.

Şeyha Moza’nın taziye yayınlamasının ötesinde, İsrail’in yok olacağını söylemesi büyük beğeni ve takdir topladı.
Müslüman liderler, taziye bile yayınlamaktan çekinirken Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın İsrail’i tehdit eden bu çıkışı, İslam dünyasında yankı buldu.
Bakalım Moza’nın açıklamasının ardından Müslüman liderlerden bir açıklama gelecek mi?

Şeyha Moza bint Nasır el-Misned, Katar Emiri Temim bin Hamad es-Sani'nin annesi, eski Katar Emiri Hamad bin Halife es-Sani'nin eşi. 1995 yılından bu yana Katar'daki eğitim ve sosyal reformlara liderlik eden Şeyha Moza, ulusal ve uluslararası kalkınma projelerine destek oluyor. Şeyha Moza Qatar Foundation başkanı ve Silatech'in kurucusu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 21 Ekim 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 12:28
İkindi 15:32
Akşam 18:02
Yatsı 19:16
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı