Mutfak kokularından bıkanlara müjde, işte 8 anahtar taktik

Kötü kokular, bir mutfakta alışılagelmiş bir sorundur. Ancak buna rağmen pek çok ev halkı mutfaklarındaki kokularla mücadele etmekte zorlanıyor. Peki ya siz bu kokuları kesin olarak ortadan kaldıracak yöntemleri biliyor musunuz?

GÜNDEM 24.06.2024, 20:50
1
 Mutfak kokularından bıkanlara müjde, işte 8 anahtar taktik
Mutfak, lezzetli yemeklerin hazırlandığı ve keyifli vakit geçirilen bir alan olsa da, zaman zaman pişirme ve çöplerden kaynaklı istenmeyen kokular oluşabilir.
Bu kokular hem rahatsız edici olabilir hem de misafirleriniz için hoş bir karşılama oluşturmayabilir. Peki, bu kokulardan kurtulmanın pratik yolları nelerdir?

Kullanılmış limonları çöpe atmadan önce küçük parçalara ayırın ve sirke ile buzluğa atın. Mutfakta kötü koku hissettiğiniz anda buzluktan çıkardığınız limon ve sirke küplerini ortamda gezdirin.
Bu doğal deodorizasyon yöntemi, havadaki istenmeyen kokuları nötrleyerek ferahlık sağlayacaktır.

Mutfak süngerleri, zamanla bakteri ve mikroorganizmaların üreme yuvası haline gelebilir. Bu da kötü kokulara yol açabilir.
Bu nedenle, süngerlerinizi birkaç haftada bir değiştirmeniz ve her kullanımdan sonra iyice yıkayıp kurutmanız önemlidir.

Lavabo ve bulaşık makinesinin giderlerinde kalan yiyecek artıkları ve dökülen sıvılar, zamanla kötü kokuya neden olabilir.
Bu sorunu önlemek için, bulaşık yıkadıktan sonra lavabonun giderini ılık suyla durulayın ve bulaşık makinesinin filtresini de düzenli olarak temizleyin.

Buzdolabınızdaki istenmeyen kokuları gidermek için küçük bir kapta karbonatı buzdolabına yerleştirin. Karbonat, buzdolabındaki kokuları emerek ortamı temiz ve ferah tutacaktır. Ayda bir defa karbonatı yenileyerek buzdolabınızın hijyenini koruyabilirsiniz.

Yemek pişirirken oluşan kokuların mutfakta kalmaması için pencerenizi açabilir veya aspiratörünüzü çalıştırabilirsiniz. Özellikle yağlı yemekler pişirirken aspiratör kullanımı oldukça önemlidir.

Et ve deniz ürünleri gibi çabuk bozulan yiyeceklerin atıklarını çöpe attıktan sonra çöp poşetini sıkıca bağlayın ve çöp kovasını mutfaktan dışarı çıkarın. Bu sayede, kötü kokuların mutfak ortamına yayılmasını önleyebilirsiniz.

Tavada yemek pişirirken yağ sıçramaları, hem mutfağın kirlenmesine hem de istenmeyen kokulara neden olabilir. Bu sorunu önlemek için tencere veya tava kapağı kullanmayı ihmal etmeyin.

Mutfaktaki kötü kokulardan kurtulamadıysanız, bir tesisatçı veya profesyonel temizlik ekibine kontrol ettirmeniz faydalı olabilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı