Narin Güran soruşturmasında sıcak gelişme! Bütün aile gözaltına alındı

Günlerdir kayıp olarak aranan Narin Güran, cansız bedeni dere yatağında bir çuvalın içinde bulundu. Yapılan ön otopsi raporunda boğularak öldürüldüğü belirtildi. Narin'in tüm ailesi gözaltına alınırken, şok bir gelişme daha yaşandı. Aile bireylerinin de olay günü ve sonrasına ait arama ve mesaj kayıtlarının silindiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 09.09.2024, 13:25
4
Narin Güran soruşturmasında sıcak gelişme! Bütün aile gözaltına alındı
Narin Güran 21 Ağustos günü Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kayboldu. Narin Güran'ı bulmak için Tüm kolluk kuvvetleri seferber olurken, umutlarda hiç tükenmedi.  Narin hakkında acı haber dün sabah saatlerinde geldi. Talihsiz Narin bedeni evine 3 kilometre uzaklıkta bulunan derede çuvalın içinde bulundu. Yapılan ön otopsi raporunda Narin'in boğularak öldüğü ve ayağının kırık olduğunu belirlendi. 
Yapılan soruşturma kapsamında dün bir başsavcıvekili ile üç savcı daha görevlendirildi. Narin’in annesi Yüksel, babası Arif Güran, 2 ağabey, tutuklu amcanın eşi, 3 amcanın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. 
Yapılan otopsideki ilk bulgulara göre Narin’in cesedinin 15 gün suda kaldığının, boynunda boğulma izi ve ayağında kırık olduğunun tespit edildiği belirtildi.
Milliyet'te yer alan habere göre sadece tutuklu amcanın değil, gözaltına alınan diğer aile bireylerinden bazılarının da olay günü ile sonrasına ait arama ve mesaj kayıtlarının silindiğinin, hatta sim kart ve telefon değişikliklerinin yapıldığının anlaşıldığı öğrenildi. Babaya ait telefonda ise bu türden bir işleme rastlanmadı. 
Akşam'da yer alan habere göre; Narin'in engelli kardeşinin de 6 yıl önce öldüğü ve ailesi tarafından 'merdivenden düştü öldü' diyerek toprağa verildiği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Narin'in kardeşinin mezarının açılıp otopsi yapılabileceği öğrenildi. 
Narin'in kaybolması sonrası arama çalışmalarının 13. gününde Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, köy muhtarı amca Salim Güran tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklanma sebebi olarak da “kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçları gösterilmişti. Savcılık kararıyla telefonuna el konulan amcanın sosyal medyası ve son yaptığı görüşme kayıtları ile mesajları da incelemeye alınmıştı.
Amca Salim Güran, ifadesinde olay günü saat 16.50 ile 19.00 arasındaki köyde neler yaptığını detaylarıyla anlatamamıştı. Kamera kayıtları ve ifadelere göre Narin en son 18.47’de görülmüştü. Amca ise bundan 12 dakika sonra 18.59’da bölgede arabasıyla kameralara takılmıştı.
Salim Güran'ın aracından alınan DNA örnekleri, Narin’in kıyafetlerindekilerle eşleşmişti.
Amca Salim Güran'ın sosyal medya hesabına yorum yapan bir benzin istasyonu çalışanının yazdıkları gündeme damga vurmuştu. Adının Murat Çınar Çatalca olduğu öğrenilen şahıs, yaptığı yorumda Narin'in kaybolduğu gün amcasının aracında battaniyeye sarılı ve baygın halde olduğunu iddia etmişti. Murat Çınar Çatalca ayrıca, Narin'in kaybolduğu gün benzin istasyonunda duran amcanın marketten yalnızca ıslak mendil aldığını da vurgulamıştı.
Kaynak: Akşam, Milliyet, Türkiye Gazetesi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Eylül 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:06
Akşam 18:49
Yatsı 20:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı