Nasrallah toprağa düştü, Hizbullah ayakta

Soykırımcı İsrail, insanlık suçlarına bir yenisini daha ekledi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, Siyonist İsrail ordusu tarafından önceki gün gerçekleştirilen saldırıda şehit düştüğü ifade edildi.

DÜNYA 29.09.2024, 07:25
Nasrallah toprağa düştü, Hizbullah ayakta
Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, “Direnişin Saygıdeğeri, sadık kul, Rabbine ve rızasına şehit olarak kavuştu… Büyük bir lider, cesur, hikmet sahibi, imanlı ve derin bir bakış açısına sahip bir kahraman… Peygamberlerin ve şehitlerin kervanına katılmıştır” denildi.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: Nasrallah’ın şehadetine rağmen direnişin, “Düşmanla ve Gazze ile Filistin’e destek yolunu ve Lübnan’ı ve onurlu halkını savunma konusundaki mücadelesini sürdüreceği” vurgusu dikkatlerden kaçmadı.
İsrail-Lübnan Savaşı sırasında 14 Temmuz 2006’da Nasrallah’ın birkaç saat önce ziyaret ettiği büro, İsrail’in attığı bombalarla imha edildi. Ancak Nasrallah, sağ kurtulmayı başardı.

Hizbullah’ın 2000 yılında güney Lübnan’ın 22 yıl süren İsrail işgalinden kurtarılmasında ve ardından Temmuz 2006 savaşında İsrail’e karşı oynadığı rol, Nasrallah’a büyük prestij kazandırırken, 2006 Lübnan Savaşı’nın galibi, birçok Orta Doğu ülkesinde Hizbullah olarak görüldü. Güçlü kişiliği, Arap ve İslam dünyasında kendisine popülerlik kazandıran faktörler olurken, konuşmaları geniş yankı uyandırdı ve ilgi gördü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:55
Akşam 18:33
Yatsı 19:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı