Ne mobilyalarda çizik ne de saçlarda kırık... Vazelinin sıra dışı kullanımları

Vazelin, yıllardır cilt bakımı için kullanılan bir ürün olsa da, faydaları bununla sınırlı değil. Evdeki birçok sorunu çözmek ve hayatınızı kolaylaştırmak için de vazelin kullanabilirsiniz.

AİLE 02.07.2024, 20:30
1
Ne mobilyalarda çizik ne de saçlarda kırık... Vazelinin sıra dışı kullanımları
Hayatımızı basitleştiren kimi bazı ipuçları, beklenilmeyene etkili sonuçlar ortaya çıkarabilir. Bu tüyolardan biri de vazelin.
Genellikle cildi nemlendirmek için kullanılan bu inceltilmiş petrol yağı, aslında çok sayıda farklı amaç için kullanılabilir. İşte detaylar...

Vazelin, özel bir peeling jeli uygulamak ve iç mekan bitkilerini korumak gibi çeşitli görevler için de kullanılabilir. Uzun süre sonra kirli buzdolabı raflarından kurtulmak zor olabilir. Tespit edilemeyen lekeler ve birikmiş kalıntılardan oluşan yapışkan bir yer vazelin sayesinde birkaç dakika içinde temizlenebilir.
Rafların birleşme noktalarında kalan ve çıkmayan lekeler üzerine vazelin sürüp temiz bir bezle sildiğinizde saniyeler içinde lekelerden kurtulabilirsiniz.

Vazelin, grip ve soğuk algınlığı hallerde ciltte meydana gelen kızarıklığı gidermek için çok güzel bir araçtır. Yoğun burun akıntısının olduğu dönemlerde burun çatlaklarını ve tahrişleri önlemenin yanı sıra iyileştirebilir.
Ayrıca, kırık saç uçlarını kestirmeye vakit bulamayanlar için de harika bir çözüm sunar. Vazelini kırık saç uçlarına hafifçe sürerek daha kolay şekillendirmeyi sağlayabilirsiniz.
Peeling için de vazelin ideal bir seçenektir. Biraz deniz tuzu veya şeker ekleyip vazelini karıştırarak dairesel hareketlerle cildinize uygulayarak ölü deriyi ortadan kaldırabilir ve cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Vazelin, gündelik yaşamda da birçok pratik çözümler sunar. Örneğin, kaşlarınız dağınık ve şekilsiz görünüyorsa, vazelin kullanarak kaşlarınızı düzene sokabilirsiniz. Uzun süre parlaklık ve şıklık sağlayarak kaşlarınızın düzgün görünmesini sağlar.
Ayrıca, çevresel faktörler ve çizikler nedeniyle zarar gören mobilyalarınızı yenilemek için vazelini kullanabilirsiniz. Çiziklerin veya lekelerin olduğu bölgeye düzenli olarak vazelin sürerseniz bu sorunları çözebilirsiniz.
Vazelin aynı zamanda saç boyası kalıntılarından kurtulmak için de kullanılabilir. Saç boyarken cildinizi boyamak kaçınılmazdır. Saç çizgisi ve kafa çevresi boyunca oluşan boya lekelerini vazelinle önleyebilirsiniz. Sıkışmış bir yüzüğü çıkarmak için de vazelin sürüp yüzüğü yavaşça çevresinde hareket ettirerek parmağınıza zarar vermeden çıkarabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı