Necmettin Çalışkan: Cumhurbaşkanı yanıltılıyor

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Meclis’te yaptığı konuşmada deprem bölgesindeki sorunların devam ettiğini ve yetkililerin eksik bilgilendirmelerle Cumhurbaşkanı’nı yanılttığını söyledi. Çalışkan, 2 Şubat 2024'te Cumhurbaşkanı'nın Hatay'a gelerek deprem konutlarının kurasının yapıldığını hatırlatarak, konutların teslim edilmediğine dikkat çekti.

SİYASET 24.07.2024, 04:55
Necmettin Çalışkan: Cumhurbaşkanı yanıltılıyor
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, TBMM’de yaptığı konuşmada, deprem bölgesinde yaşanan sorunlara dikkat çekerken, deprem konutlarının ise teslim edilmediğinin altını çizerek, “Yolu bitmemiş, boyası bitmemiş, altyapısı bitmemiş. Sayın Cumhurbaşkanı burada bürokratlar tarafından mı, kimler tarafından bilmiyorum, yanıltılıyor. Deprem konutu alan insanlar ‘Ev aldım’ diye imza da attıkları için yardımlar kesildi” ifadelerini kullandı.
Çalışkan, rezerv alanı konusundaki belirsizlikleri eleştirdi. Deprem bölgesinin en büyük sorunlarından birisinin rezerv alanı olduğunu belirterek, “Aslında hükümetin belki de yaptığı en iyi iş rezerv alanı ama en fazla eline yüzüne bulaştırdığı, halkı kendine düşman ettiği alan rezerv alanı sorunu. İnsanlara ‘Aceleyle tahliye edin, binalar yıkılacak’ deniyor. Fakat vatandaş ‘Nereye gideyim, sağlam binalar neden yıkılıyor?’ diye soruyor. Aldığımız bilgilere göre, yetkililer, ‘Bu alanlardaki sağlam binalar bütünlüğü bozuyor, kamu binalarını yıkmayız' gibi açıklamalarda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

İstimlak sürecindeki belirsizliklere değinen Çalışkan, kamunun konut ile ilgili belirli bir bedel ortaya koymadığını belirterek, “Sağlam evin var, kamu istimlak edecek, el koyacak, yıkacak, sana yeni daire yapıp verecek. Peki, bunu kaça sayacak? Belli değil. Peki, ben yeni ev alıyorum, kaça alıyorum? Belli değil. Hepsi meçhul, ortada hiç belli bir şey yok” dedi. Hatay’da vatandaşlar tarafından açılan davalara da değinen Çalışkan, “Sadece Hatay'da 70 bin dava açıldı. 70 bin aile eğer bu yapılan işlerden rahatsızsa, mahkemeye gidiyorsa burada bir düşünüp durmak gerekiyor” diye konuştu.

Çalışkan, ayrıca Hatay’ın Anavatan’a katılışının 85’inci yıldönümü vesilesiyle de bir kutlama mesajı da yayınladı. Çalışkan, mesajında, “23 Temmuz 1939’da anavatana katılan Hatay’ın düşman işgalinden kurtuluşu, milletimizin azim ve kararlılığının en önemli göstergelerinden biridir. Bu millî davada mücadele ederek bizlere bu vatanı emanet eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Hatay’ın yakın zamanda yaşadığı deprem felaketine de değinen Çalışkan, “Yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını bir an önce saracağımıza yürekten inanıyor ve güzel Hatay’ımızın yeniden ayağa kalkması için elbirliğiyle gayret gösteriyoruz. Hatay hepimizin şahsî davasıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:08
Öğle 12:41
İkindi 16:16
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı